Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

ΒΙΝΤΕΟ –ΣΟΚ! Οι πιο τρομακτικοί τραυματισμοί στα ελληνικά γήπεδα…

Με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό του Σωκράτη Διούδη στο ντέρμπι Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού, ας θυμηθούμε τις στιγμές όπου τραυματισμοί «πάγωσαν» το χρόνο στα ελληνικά γήπεδα.Ο Σωκράτης Διούδης βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς τις αισθήσεις του στο χθεσινό (11/11/2018) ντέρμπι Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού μετά από την προβολή του Μπίμπρας Νάτχο. Ακολούθησαν στιγμές σοκ μέχρι να εξακριβωθεί ότι δεν υπήρχε κίνδυνος.

Ανάλογες αναμνήσεις με παλαιότερα τραγικά περιστατικά ήρθαν αμέσως στο μυαλό.

Παναγιώτης Ρέτσος (2017)
Το πιο πρόσφατο περιστατικό είναι εκείνο του Παναγιώτη Ρέτσου. Τον Ιούνιο του 2017, στο φιλικό Ολυμπιακός- Βάτενς ο νεαρός αμυντικός βρέθηκε αναίσθητος στο έδαφος μετά από χτύπημα στο κεφάλι. Οι συμπαίκτες του παρακολουθούσαν το περιστατικό γονατισμένοι στο χορτάρι σε απόλυτο σοκ!
Μετά την παροχή πρώτων βοηθειών ο ποδοσφαιριστής ανέκτησε τις αισθήσεις του ενώ στο νοσοκομείο του τοποθετήθηκε κολάρο.

Μάικλ Ολαϊτάν (2014)
Κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός το Μάρτιο του 2014, ο Μάικλ Ολαϊτάν πέφτει αναίσθητος στο έδαφος. Καμία σύγκρουση δεν προηγήθηκε, γι’ αυτό και η στιγμή ήταν τρομακτική. Πρώτος τον αντιλαμβάνεται ο Γιώργος Κουτρουμπής που βρίσκεται δίπλα και στη συνέχεια οι γιατροί σπεύδουν για τις πρώτες βοήθειες.
Ο ποδοσφαιριστής επανέρχεται, ενώ όπως διαπιστώθηκε αιτία του περιστατικού ήταν καρδιακό πρόβλημα.

Νίκος Μαρινάκης (2013)
Το Νοέμβριο του 2013 ο Νίκος Μαρινάκης συγκρούεται στον αέρα με τον Μιχάλη Κύργια και πέφτει αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο. Το ματς Άρης- Παναθηναϊκός σημαδεύεται από την τραγική στιγμή, ενώ χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Στέφανου Καπίνο που αδυνατούσε να πιστέψει αυτό που βλέπει.
Λίγα λεπτά μετά ο Έλληνας αμυντικός συνέρχεται.

Σωτήρης Λεοντίου (2007)
Μια στιγμή έμελλε να βάλει τέλος στην πολλά υποσχόμενη καριέρα του Σωτήρη Λεοντίου. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Σε μια διεκδίκηση της μπάλας ο νεαρός μέσος συγκρούεται με το Λούα Λούα και προσγειώνεται στο έδαφος τόσο άσχημα ώστε να «διαλύσει» ουσιαστικά το γόνατό του.

Μπόμπαν Γιάνκοβιτς (1993)
Η πιο σοκαριστική στιγμή στον ελληνικό αθλητισμό! Απρίλιος 1993 και ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό. Ο Μπόμπαν χρεώνεται με πέμπτο φάουλ και μη μπορώντας να συγκρατήσει τα νεύρα του χτυπά με δύναμη το κεφάλι του στη μπασκέτα. Ο Γιάνκοβιτς πέφτει αναίσθητος στο παρκέ σε μια στιγμή που τον καθήλωσε για πάντα στο αναπηρικό καροτσάκι.

Σωτήρης Μαυροδήμος (1987)
Στον αγώνα Απόλλων- ΑΕΚ και το 80ο λεπτό ο Σωτήρης Μαυροδήμος μετά από αναέριο χτύπημα αντιπάλου έχασε τις αισθήσεις του. Μάλιστα τα χειρότερα αποφεύχθηκαν την τελευταία στιγμή αφού ο ποδοσφαιριστής επανήλθε στη ζωή μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών.

Γκιούλα Λοράντ (1975)
Μια περίπτωση που δεν εντάσσεται στους σοβαρούς τραυματισμούς. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός το Μάιο του 1975, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Μετά το τέλος του αγώνα άπαντες πληροφορήθηκαν το θάνατό του με αιτία καρδιακή προσβολή.

eleftherostypos.gr

Shares