Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ του Α.Παπανδρέου! « Μια συμμαχία πρέπει να εγγυάται τα σύνορα. Το ΝΑΤΟ δεν τα εγγυάται. Εφοδιάζει την Τουρκία με όπλα, με τα οποία απειλεί το Αιγαίο και την Ελλάδα»….

Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε μία πολιτική φυσιογνωμία που στιγμάτισε τη νεότερη Ελλάδα.Στο παρόν άρθρο δεν εξετάζουμε τα σωστά και τα λάθη που έπραξε, αλλά θα σταθούμε στον τολμηρό του λόγο.
Είχε κατηγορηθεί από τους αντιπάλους του πως επιθυμεί να φύγει η Ελλάδα από τη Δύση και να αναζητήσει διαφορετικές συμμαχίες. Φυσικά ο ίδιος δεν άφηνε ευκαιρία για να αναπτύξει τη σκέψη του.

Σε μια από της ιστορικές συνεντεύξεις του στο BBC δέχτηκε ανάλογες ερωτήσεις και δεν άφησε να πάει χαμένη η ευκαιρία λέγοντας:
«Μια συμμαχία πρέπει να εγγυάται τα σύνορα. Το ΝΑΤΟ όμως δεν το κάνει. Εφοδιάζει με όπλα την Τουρκία με τα οποία απειλεί το Αιγαίο και την Ελλάδα». Το ερώτημα του Παπανδρέου προς τον βρετανό δημοσιογράφο ήταν αφοπλιστικό: «Οι 120.000 άνδρες της στρατιάς του Αιγαίου με 150 αποβατικά, είναι για το Αιγαίο ή για την Μαύρη θάλασσα;»….

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1826499070806932/?t=0

Shares