Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Αυτοί είναι οι ΨΕΥΤΟ-ΣΥΜΜΑΧΟΙ μας! ΟΜΟΛΟΓΙΑ Γερμανικού Υπ.Εξ.: “Παίξαμε ρόλο στον διάλογο για το ΣΚΟΠΙΑΝΟ”…


Για άλλη μια φορά η Γερμανία αποδεικνύει ότι όπου χρειαστεί να παρέμβει με ανθελληνικό τρόπο, είναι πρόθυμη να το πράξει αμέσως.
Αυτή τη φορά μέσω του Γερμανού Υπ.Εξ. παραδέχτηκαν ανοιχτά ότι παρενέβησαν στον διάλογο Αθηνών-Σκοπίων, χωρίς να έχουν τον παραμικρό ρόλο σε αυτό.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας, είπε ότι «όπου μας ζητήθηκε, επιδράσαμε προς τη μία ή την άλλη πλευρά παραγωγικά, εξισορροπητικά».

Αφού πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων κατέληξε πως «Οι διαμάχες εκεί δεν πρέπει να υποτιμώνται και ιδιαίτερα τα Δυτικά Βαλκάνια αποτελούν μεγάλο θέμα για μας και πρέπει στη μεταρρυθμιστική διαδικασία εκεί, η οποία εξελίσσεται πότε περισσότερο και πότε λιγότερο εντατικά, να δώσουμε κάποια βιωσιμότητα με το να διατηρηθεί ανοιχτή η προοπτική ένταξης στην ΕΕ».

Οι Γερμανοί με λίγα λόγια είναι υπερήφανοι και το λένε χωρίς ντροπή ότι έπαιξαν ρόλο στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας. Αυτοί είναι οι “σύμμαχοί” μας…

Shares