Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Αυστηρή προειδοποίηση της Ρωσίας στη Μ. Βρετανία: Σταματήστε ΤΩΡΑ…

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προέτρεψε το Ηνωμένο Βασίλειο να σταματήσει να προκαλεί «ίντριγκες» σχετικά με τις χημικές δηλητηριάσεις.Η δήλωση αυτή ήρθε μετά την είδηση ότι ένα ζευγάρι Βρετανών που βρέθηκε δηλητηριασμένο στο Έιμσπερι νότια Αγγλία, εκτέθηκε στο νευροπαραλυτικό παράγοντα Νόβιτσοκ, την ίδια τοξική ουσία που είχε δηλητηριάσει προ μηνών το Ρώσο διπλό πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του, όπως ανακοίνωσαν οι βρετανικές αρχές.

Το Λονδίνο ζήτησε από τη Μόσχα να δώσει λεπτομέρειες για την επίθεση στον πρώην διπλό πράκτορα και στην κόρη του, στον απόηχο και της νέας υπόθεσης με το ζευγάρι Βρετανών.

«Καλούμε την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι να σταματήσει τα παιχνίδια με τα χημικά δηλητήρια και να σταματήσει να εμποδίζει τη διερεύνηση του τί ακριβώς συνέβη με τους Ρώσους πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο» δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, επίσημη εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του οργανισμού δήλωσε ότι η Μόσχα καλεί τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου της Μεγάλης Βρετανίας να ξεκινήσουν τη συνεργασία τους για τη διευκάλυνση των δύο υποθέσεων.

Shares