Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Απόφαση της Ουκρανικής βουλής προκαλεί ΤΡΟΜΟ! Έρχονται ΒΙΑΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ μεταξύ των Ορθοδόξων…

Στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας, το Verkhovna Rada, υπερψήφισε την παράδοση της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα στο Κίεβο για τη μόνιμη χρήση του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως.Η κίνηση προτάθηκε από τον Πρόεδρο Petro Poroshenko και υποστηρίχθηκε από 235 βουλευτές την Πέμπτη. Κατά την πρώτη ψηφοφορία, το κοινοβούλιο δεν έλαβε αρκετές ψήφους, αλλά αργότερα το Verkhovna Rada υπερψήφισε την πρόταση στο σύνολό της.
Ως «θρησκευτικό κρατικό κτίριο», η εκκλησία θα παραδοθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για «θρησκευτικές υπηρεσίες και τελετές».
Η παράδοση δεν συνεπάγεται τον αποκλεισμό του από τον κατάλογο των αντικειμένων της ακίνητης πολιτιστικής κληρονομιάς του Εθνικού Ιερού Συγκροτήματος “Σοφία του Κιέβου”.
Η κίνηση του κοινοβουλίου έγινε μετά το σχίσμα μεταξύ των Πατριαρχείων Μόσχας και Κωνσταντινούπολης και πολλοί πιστεύουν ότι θα προκαλέσει βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών της εκκλησίας στην Ουκρανία. Μην ξεχνάμε ότι σε δεκάδες μοναστήρια που ανήκουν στο ρωσικό πατριαρχείο, οι μοναχοί δεν θα δεχτούν την αλλαγή του καθεστώτος.
Με πληροφορίες από UNIAN

Shares