Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ στη Βαυαρία βάζουν σταυρούς σε όλα τα δημόσια κτίρια!ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ…

Από σήμερα 1 Ιουνίου ξεκινά η εφαρμογή της τοποθέτησης σταυρών σε όλα τα δημόσια κτήρια της Βαυαρίας. Αξίζει να θυμηθούμε λίγο την περίπτωση.

Η Βαυαρία είναι το νοτιότερο κι ένα από τα μεγαλύτερα κρατίδια της Γερμανίας (16 το σύνολο). Έχει περίπου 12,5εκατ κατοίκους και στην κυβέρνηση βρίσκεται ο Markus Söder του δεξιού κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, που ψήφισε στο κοινοβούλιο το νόμο που φέρει την ονομασία «Kreuzpflicht» ή αλλιώς «η υποχρέωση του εσταυρωμένου».
Ο ίδιος ο Söder, όπως γράφει ο Guardian έχει πάντα έναν σταυρό καρφωμένο στον τοίχο του γραφείου του και δηλώνει: «Θέλουμε να περάσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα : ότι οι άνθρωποι έχουν την επιθυμία να εκφράσουν εμφατικά την ταυτότητά τους».
Ο Söder έχει κατ′ επανάληψη απαντήσει πως ο ο σταυρός δεν θα πρέπει να θεωρείται θρησκευτικό σύμβολο, αλλά το επίκεντρο της πολιτιστικής ταυτότητας των Βαυαρών.
Σημειώνεται πως στη Βαυαρία απαντάται το υψηλότερο ποσοστό Καθολικών καθώς φτάνει το 50% ενώ 19% των πολιτών δηλώνουν Προτεστάντες και ένα 4% είναι μουσουλμάνοι.
Σε ό,τι αφορά την απόφαση της κυβέρνησης-και σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Infratest dimap- υπέρ τάσσεται το 56% των Βαυαρών έναντι του 38% που τάσσεται κατά είναι εναντίον του.

Shares