Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΟΣ! Με τη Συμφωνία των Πρεσπών χάνουμε μέχρι και τον Ήλιο της Βεργίνας – Τα ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ όλα…

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη για το ξεπούλημα, όχι μόνο της Μακεδονίας μας, αλλά και του Ήλιου Της Βεργίνας, έκανε ο δημοσιογράφος της Εστίας, Ανδρέας Σταλίδης, μέσω Facebook. Όπως αναφέρει, με τη Συμφωνία των Πρεσπών ουσιαστικά η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί το σύμβολο αυτό.Σας παραθέτουμε παρακάτω τα όσα έγραψε ο κ. Σταλίδης:

 

Ένα από τα απεχθέστερα στοιχεία της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι η υπόθεση με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Έχουμε και λέμε.

1. Η λάρνακα του Φιλίππου με το σύμβολο που ονομάστηκε «Ήλιος της Βεργίνας»

2. Την περίοδο 1992-95 τα Σκόπια χρησιμοποιούσαν το ακριβές αυτό σύμβολο ως σημαία του κράτους

3. Το 1995 άλλαξαν σημαία με μία άλλη, η οποία κατ’ εμέ αποτελεί μία εκδοχή του ιδίου συμβόλου. Έτσι, είναι επίσης απαράδεκτη. Δυστυχώς, καμία ελληνική κυβέρνηση δεν βρήκε να συνδέονται τα δύο σύμβολα.

4. Στα Σκόπια χρησιμοποιούν είτε αυτούσιο το σύμβολο, είτε πληθώρα εκδοχών του, σε διάφορα άλλα εμβλήματα, από την Προεδρία της Δημοκρατίας, μέχρι περιφέρειες, Δήμους κλπ. Αυτούσιο το χρησιμοποιούν πάρα πολύ συχνά και στα σχολεία, σε δημόσιες υπηρεσίες, σε δημοσίους φορείς, σε συλλόγους. Παντού.

5. Στη Συμφωνία των Πρεσπών γράφεται το, κατ’ εμέ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, εξής: η Ελλάδα δεν μπορεί να προβάλλει πλέον αντιρρήσεις για ένα «αρχιτεκτονικό τεχνούργημα» του συμβόλου της «παλιάς σημαίας» των Σκοπίων. Ουσιαστικά, αποτρέπει νομικά την Ελλάδα να δηλώνει αντιρρήσεις για όλα τα σύμβολα που ήδη χρησιμοποιούνται, εφόσον μπορούν να μπουν στην κατηγορία «αρχιτεκτονικό τεχνούργημα». Είναι Ηλίου (της Βεργίνας) φαεινότερο, ότι έχουν σκοπό να το χρησιμοποιούν παρόλο που το θεωρούν κλεμμένο, άρα ότι το θεωρούν δικό τους σύμβολο, άρα το παραμύθι περί διαχωρισμού από τον αρχαίο μακεδονικό πολιτισμό είναι σανό με την οκά που έχει φάει πρώτα η ηγεσία μας και τώρα ταΐζει κι εμάς.

6. Ενώ λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά, τώρα έρχεται το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κι ενώ χρησιμοποιούσε ένα σύμβολο που ήταν μάλλον ευθεία αντιγραφή του προτύπου συμβόλου, τώρα – μετά την Συμφωνία, σήμερα που μιλάμε! – το τροποποιεί σε ένα σύμβολο που αν το έβλεπε κανείς έξω από αυτό το περιβάλλον, δεν θα του το θύμιζε καν! Έχει λιγότερη σχέση με τον Ήλιο της Βεργίνας από την σημερινή σημαία των Σκοπίων! Είναι να τρελαίνεσαι!

ΥΓ. Προσθέτω την παράγραφο 3 από το άρθρο 8 της Συμφωνίας των Πρεσπών με την επίμαχη φράση που εξαιρεί τα «αρχαιολογικά τεχνουργήματα». Αν υποθέσουμε ότι δεν έχουν αρχαία ιστορία, τι είδους αρχαιολογικά τεχνουργήματα μπορούν να φτιάξουν; προφανώς όχι δικά τους.

Ἡ τοῦ Ανδρέας Σταλίδης εἰκὼν

Shares