Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! Ποιοι κρύβονται πίσω από την Τουρκία και το Barbaros…

Το ερευνητικό- όπως λένε- πλοίο της Τουρκίας Barbaros αλωνίζει στην κυπριακή ΑΟΖ και ταράζει τα νερά, πυροδοτώντας την ένταση ακόμα και στην περιοχή του Καστελόριζου.Ωστόσο, δεν πρόκειται απλά για ένα πλοίο που χρησιμοποιείται για να οξύνει τα πνεύματα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, αλλά πίσω από αυτό υπάρχουν συμφέροντα που δεν θα φανταζόσασταν ποτέ.

Το Barbaros αγοράστηκε το 2013 από την Turkish Petroleum Corp. (TPAO) για 130 εκ. δολάρια και πουλήθηκε με συμβόλαιο full management 3ετούς διάρκειας κόστος 83 εκ. δολάρια από την Polarcus Limited, κοστίζοντας στην Τουρκία συνολικά 213εκ.δολάρια.

Όμως, όπως προκύπτει και μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Polarcus Limited από την οποία αγοράστηκε το πλοίο, η Goldman Sachs κατέχει μετοχές της εταιρείας.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs υποτίθεται ότι βοήθησε την Ελλάδα προκειμένου να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις της ΕΕ και να μπει στο ευρώ, όμως, βλέπουμε που οδηγήθηκε η χώρα μας.

Γίνεται αντιληπτό για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία έχει από πίσω της μεγάλα συμφέροντα που τη συνδράμουν στην προσπάθεια της για «έκρηξη» των εντάσεων με την Ελλάδα.

Shares