Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΟΣ!O Καρανίκας έβριζε τον Παπούλια μαζί με τους Χρυσαυγίτες! Έγγραφα Δικογραφιας….

Ο φίλος και σύμβουλος του πρωθυπουργού, όπως φαίνεται από την αποκαλυπτική δικογραφία, είχε πρωτοστατήσει στη ματαίωση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου το 2011 στη Θεσσαλονίκη, αναγκάζοντας τον Κ. Παπούλια να αποχωρήσει με δάκρυα – Τώρα αποκαλεί «εθνίκια» όσους διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης μετά την υποχώρηση στο ΣκοπιανόΕνας ταραξίας που πρωτοστάτησε στα επεισόδια ντροπής της 28ης Οκτωβρίου 2011, όταν ο ίδιος, καθώς και αρκετοί από όσους σήμερα κατηγορεί ως «εθνίκια», «ακροδεξιούς» και «Χρυσαυγίτες» κατάφεραν να ματαιώσουν τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και αναγκάζοντας τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να αποχωρήσει με δάκρυα στα μάτια, ήταν ο πρωθυπουργικός φίλος και σύμβουλος Νίκος Καρανίκας, σύμφωνα με δικογραφία που είχε σχηματιστεί τότε μετά τα θλιβερά επεισόδια.

Ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού της κυβέρνησης, ο οποίος διατηρεί πλέον γραφείο μέσα στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, είχε εντοπιστεί τότε από την Ελληνική Αστυνομία, καθώς είχε καταγραφεί από τα βίντεο τα οποία είχαν κατακλύσει το Διαδίκτυο, να πρωταγωνιστεί στις ακραίες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, χρησιμοποιώντας, εν πολλοίς, την ίδια γλώσσα του πεζοδρομίου στην οποία καταφεύγει και σήμερα για να επιτεθεί σε όσους δεν συμμερίζονται τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για το Σκοπιανό. Από την άνεση και την ασφάλεια του κυβερνητικού πόστου, ο κ. Καρανίκας δεν δυσκολεύεται να επιτεθεί σε εκείνους με τους οποίους συμπορεύτηκε παλιότερα ακόμη και σε έκτροπα υπό το πρόσχημα της κοινής αντίθεσης στο μνημόνιο. Οι διαδηλωτές που τώρα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κυβέρνηση και ανάμεσά τους είναι και μια σημαντική μερίδα των ψηφοφόρων των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. που συνέβαλαν στο να αποκτήσει αξίωμα και μισθό ο εν λόγω παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζονται από αυτόν «αμόρφωτοι», «ανιστόρητοι» και «ρουφιανοφασίστες». Το πολιτικό άγος της πράξης αυτής και της υποκρισίας των σημερινών κυβερνώντων, οι οποίοι από κοινοί τραμπούκοι του δρόμου μετατράπηκαν σε… politically correct θεματοφύλακες της δημοκρατικής τάξης και ηθικής, συνιστά πρόκληση για το αίσθημα όσων διαμαρτύρονται για τη Μακεδονία, καθώς χαρακτηρίζονται συλλήβδην «φασίστες» και «Χρυσαυγίτες». Και μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται, σε εκείνα τα θλιβερά επεισόδια του 2011 ο κ. Καρανίκας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ρόλο είχαν και πραγματικοί Χρυσαυγίτες, με τους οποίους έδωσαν από κοινού μάχη με την Αστυνομία για να διαλύσουν την παρέλαση και το κατάφεραν.

Oταν δάκρυσε ο Παπούλιας

Λίγα λεπτά μετά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας μεγάλος αριθμός ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο κ. Καρανίκας, παρακάμπτοντας και ρίχνοντας τα κιγκλιδώματα έκλεισαν τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η παρέλαση και ο κ. Παπούλιας να φύγει από τον χώρο.

Με δάκρυα στα μάτια ο ανώτατος πολιτειακός παράγων, ο οποίος όταν ήταν νέος είχε αντισταθεί στον φασισμό, έκανε δηλώσεις ξεσπώντας για τη ματαίωση της παρέλασης: «Λυπάμαι για τους υβριστές. Διάλεξαν μια ημέρα που είναι ντροπή τους και είναι και νέοι άνθρωποι. Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Δεκαπέντε χρονών ήμουν αντάρτης και πολεμούσα τον ναζισμό και τους Γερμανούς. Μη μου λένε τώρα “Παπούλια προδότη”. Ποιος είναι “Παπούλιας προδότης”; Να ντρέπονται, να ντρέπονται. Τιμάω την πόλη, την τιμούσα χρόνια. Ερχομαι εδώ για να τιμήσω αυτή την ημέρα εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν θέλω να αποχωρήσω, ήρθα εδώ για να τιμήσω την πόλη, μια ιστορική πόλη, και να τιμήσω την ημέρα. Είναι, όμως, ορισμένοι που θέλουν να ματαιωθεί αυτή η εκδήλωση. Λυπάμαι πάρα πολύ», είχε πει στους δημοσιογράφους. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος όταν πρόσφατα προπηλακίστηκε, δέχθηκε την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο δημαρχείο, είχε πει τότε: «Απολαύσαμε τον πλήρη εξευτελισμό των θεσμών. Μια ομάδα διαμαρτυρόμενων υποχρέωσε, ουσιαστικά εξόργισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ήρθε μόνο για την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και αποχώρησε με σαφέστατη δυσαρέσκεια».

Δηλώσεις είχε κάνει και ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας: «Οσοι χαίρονται που τραυμάτισαν την εθνική μας εορτή να ξέρουν ότι οι ίδιοι πλήγωσαν την εθνική μας υπερηφάνεια, οι ίδιοι αμαύρωσαν την εικόνα όλων των Ελλήνων, οι ίδιοι πρόσβαλαν τη μνήμη των ηρώων μας σε μια στιγμή που η χώρα μετράει τις πληγές της και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της».

Το «παρών» είχε δώσει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, ο οποίος είχε τονίσει μετά τη ματαίωση της παρέλασης: «Κάθε εποχή δεν χαρακτηρίζεται μονάχα από τα “ναι” αλλά και από τα “όχι” της. Η δική μας εποχή έχει τα “όχι” της, όχι στην πολιτική της υποτέλειας, στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου, στην εποπτεία από τους τροϊκανούς».

Για την ημέρα που στιγμάτισε τις εκδηλώσεις της εθνικής μας επετείου και έγινε πρώτο θέμα σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω του γεγονότος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφυγε από τον χώρο και ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση ξεκίνησε αυτεπάγγελτη αστυνομική έρευνα για τη διακρίβωση των παράνομων πράξεων που τελέστηκαν αλλά και των ατόμων που τέλεσαν αυτές.

Η δικογραφία και τα βίντεο

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο σημερινός σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Μαξίμου Νίκος Καρανίκας εντοπίστηκε μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.alterthess.gr να «βρίσκεται επί του οδοστρώματος της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, μπροστά από τον φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων, συμμετέχοντας στο πλήθος που κατέλαβε το οδόστρωμα και εμπόδισε την πραγματοποίηση της παρέλασης.

Επίσης σε άλλο βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.seleo.com αναγνωρίστηκε να βρίσκεται εντός πλήθους που είχε εισέλθει επί της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου και συμμετέχοντας σε ανθρώπινη αλυσίδα να εμποδίζει την παρέλαση εφέδρων αξιωματικών διαπληκτιζόμενος με αυτούς».

Ο κ. Καρανίκας είχε αναγνωριστεί μέσα στο πλήθος και από αστυνομικούς που βρίσκονταν τότε στην παρέλαση και στην κατάθεσή τους είχαν αναφέρει όσα είχαν διαδραματιστεί τότε με τον σημερινό πρωθυπουργικό σύμβουλο αλλά και με άλλους διαδηλωτές που συνεχώς φώναζαν υβριστικά συνθήματα και κατά του κ. Παπούλια. Μεταξύ των 17 ατόμων που αναγνωρίστηκαν για εκείνα τα επεισόδια ήταν και οπαδοί του Ηρακλή αλλά και ο κ. Καρανίκας, όπως φαίνεται και από τη δικογραφία που έχει στη διάθεσή του το «ΘΕΜΑ».

«Αμόρφωτα ανιστόρητα ρουφιανοφασιστάκια»

Σε πλήρη αντίθεση με όσα έκανε ο κ. Καρανίκας το 2011, όταν ήταν ένας άνεργος διαδηλωτής που συμμετείχε σε εκδηλώσεις στις οποίες, σύμφωνα με τη δικογραφία, ακούγονταν συνθήματα όπως «Παπούλια, Παπούλια, καλύτερα να ήτανε πρωθυπουργός η Τζούλια…», σήμερα με αναρτήσεις του στα social media επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί εναντίον της κυβέρνησης μετά την υποχώρησή της στο όνομα των Σκοπίων, αποκαλώντας όσους διαδηλώνουν «φασίστες – εθνικιστές».

Ειδικότερα, ανέφερε για τους διαδηλωτές που συμμετέχουν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία: «Οσο περνανε οι μέρες τόσο θα αποκαλύπτεται ο αντιδραστικός χαρακτήρας των διοργανωτών των συλλαλητηρίων. Και φυσικά γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει κόσμο, γιατί ο δημοκρατικός και πατριωτικός λαός της χώρας ξέρει να ξεχωρίζει την ήρα από το στάρι και τους φασίστες – εθνικιστές από τους πατριώτες».

Ο κ. Καρανίκας από την αρχή της εξέλιξης του Μακεδονικού είχε ταχθεί υπέρ της συμφωνίας και επετίθετο στους διαδηλωτές μέσω των social media. «Αρχικά λυπάμαι που στον τόπο μου δεν βγαίνουν να μιλήσουν οι μορφωμένοι δημοκράτες πατριώτες που είναι περισσότεροι και εκπροσωπούν την πολιτισμένη εκδοχή του Γιδά και βγαίνουν τα αμόρφωτα ανιστόρητα ρουφιανοφασιστακια του χωριού και προσβάλλουν την περιοχή, τους προσφυγες παππουδες μας και γιαγιαδες μας», ανέφερε.

Είχε προηγηθεί άλλη ανάρτηση του ίδιου στην οποία έγραψε: «Λυπάμαι ειλικρινά που κάποιοι ανεκτίμητης για μένα αξίας φίλοι, μορφωμένοι και δημοκράτες άνθρωποι δεν κατανοούν ορισμένα πράγματα της Συμφωνίας που ωστόσο είναι αυτονόητα. Δεν κατανοούν ότι η ελληνική Μακεδονία είναι και παραμένει και ελληνική αλλά και Μακεδονία. Δεν κατανοούν ότι δεν χάνει ούτε την Ιστορία της ούτε τον πολιτισμό της. Δεν κατανοούν ότι σταματάνε δια παντός και με διεθνή βουλα οι αντιπαραθέσεις με τη FYROM για την ιστορία, τον πολιτισμό, κληρονομιές, κλπ. Δεν κατανοούν ότι η ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονες μας είναι πατριωτισμός. Αναφέρομαι σε αυτούς τους φίλους μου που ξέρω ότι είναι καλοπροαίρετοι αλλά που μου αποδεικνύουν ότι οφείλουμε σ αυτή τη χώρα να συζητήσουμε ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ».

Ενώ για τη διαμαρτυρία Ελλήνων πολιτών στο Λονδίνο απέναντι στον πρωθυπουργό ο κ. Καρανίκας είχε γράψει στο Διαδίκτυο: «4 «χρυσαυγίτες» γνωστοί στους Ελληνες του Λονδίνου έβρισαν. Αν μιλαγαν μετά από σκέψη θα ήταν το ζήτημα. Τώρα ταιριάζουν στον ΣκαιΑντε1».

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Shares