Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Η μυστική κίνηση του Mark Zuckerberg που προκάλεσε τριγμούς…

Ανάστατα είναι τα πράγματα όχι μόνο στους δύο επιχειρηματικούς κολοσσούς, αλλά και σε όλο τον κλάδο της τεχνολογίας από μια κίνηση του Zuckerberg.To αφεντικό του Facebook προσέγγισε πρόσφατα τον ισχυρό άντρα της Microsoft, τον πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή Brad Smith, σε μια κίνηση που έφερε κλυδωνισμούς.

Την αποκάλυψη έκανε η ιστοσελίδα The Information και σύμφωνα με την οποία, ο Zuckerberg ζήτησε από τον Smith να ενταχθεί στο δυναμικό του Facebook.

Εκείνος του απάντησε ότι είναι ευχαριστημένος στη Microsoft και δεν έχει σκοπό να την εγκαταλείψει, μόνο που η επιθετική κίνηση να αρπάξει τον πρόεδρο της Microsoft ανησύχησε σφόδρα την εκτελεστική διευθύντρια του Facebook, Sheryl Sandberg, καθώς μιλάμε για την ίδια ουσιαστική θέση. Μια θέση που δεν χωράνε και οι δυο!

Η ισχυρή κυρία του Facebook είχε πει λίγο παλιότερα πως νιώθει τη θέση της να απειλείται και η κίνηση του Mark επιβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τους φόβους της.

Κύκλοι του Facebook προσπαθούν βέβαια να υποβαθμίσουν το γεγονός, λέγοντας πως ο Zuckerberg αναζήτησε τη συμβουλή του Smith, όπως είχε κάνει εξάλλου και παλιότερα, προσεγγίζοντας τον ίδιο τον Bill Gates. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Facebook δήλωσε: «Μετά την Cambridge Analytica, ο Mark προσέγγισε αρκετούς ανθρώπους, περιλαμβανομένου του Brad Smith, για συμβουλές αναφορικά με την κατάσταση που βρέθηκε το Facebook. Δεν μίλησε ποτέ με τον Brad για να έρθει στο Facebook».

Όπως υπέδειξε ωστόσο στο Twitter η Elizabeth Dwoskin της «Washington Post», Smith και Sandberg κάνουν την ίδια δουλειά στους δύο κολοσσούς, καθώς είναι αμφότεροι τα Νο 2 των εταιριών τους. Κάτι που σημαίνει πρακτικά πως αν ερχόταν ο Smith, εκείνη δεν θα χωρούσε πια στον γίγαντα της κοινωνικής δικτύωσης.

Παράγοντες της αγοράς επιμένουν πως η κίνηση του Zuckerberg να προσεγγίσει τον ισχυρό άντρα της Microsoft δεν ήταν καθόλου τυχαία. Παρά το γεγονός ότι ο Zuckerberg οφείλει πολλά στη Sandberg και τα 6 χρόνια που του έχει δώσει από τη ζωή της, ίσως ήρθε η ώρα να πάρει ο καθένας τον δρόμο του…

Shares