Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ που προκαλούν ΦΡΙΚΗ: Οι Βρετανοί ΒΙΑΖΑΝ και έσβηναν ΤΣΙΓΑΡΑ στα ΟΠΙΣΘΙΑ των αγωνιστών της ΕΟΚΑ…

Φρικτές λεπτομέρειες ήρθαν στη δημοσιότητα για τα βασανιστήρια που έκαναν οι Βρετανοί στους αγωνιστές της ΕΟΚΑ την περίοδο 1955-1959.Βιασμοί, γρονθοκοπήματα, κλωτσιές, μαστιγώματα, απειλές για αποκοπή γεννητικών οργάνων, βίαιη τοποθέτηση ενός μεταλλικού κουβά στο κεφάλι του θύματος, σβήσιμο αναμμένων τσιγάρων στον πρωκτό του θύματος, εικονικούς πνιγμούς, στέρηση ύπνου ήταν μερικά από τα καταγγελλόμενα βασανιστήρια που δείχνουν τη βαρβαρότητα των Άγγλων.

Την αποκάλυψη για τα βασανιστήρια έκανε η η εφημερίδα Metro του Λονδίνου, βασιζόμενη σε καταγγελίες σε Βρετανικό δικαστήριο. Οι Βρετανικές αρχές διεξάγουν δίκες αυτή την περίοδο και αναμένεται να υπάρξει και συνέχεια.

Ο Υφυπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μαρκ Λάνκαστερ, ανέφερε απαντώντας στα όσα αποκαλύφθηκαν πως Η κυβέρνηση θεωρεί τα βασανιστήρια μία αποτρόπαιη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και με συνέπεια και χωρίς επιφυλάξεις καταδικάζει τέτοιες πρακτικές» (εδώ γελάμε, όλοι γνωρίζουμε τί γίνεται στην Υεμένη αυτή την περίοδο και τι συνέβη πριν μερικά χρόνια στο Ιράκ).

Όπως αναφέρει το protothema.gr, ο συνήγορος των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, Κέβιν Κονρόι, δήλωσε ότι οι πελάτες του, όλοι πάνω από 80 ετών πλέον, αγωνίζονται για την αναγνώριση των βασανιστηρίων που υπέστησαν. «Πολλοί υποφέρουν ακόμα καθημερινά από τα φυσικά και ψυχολογικά τραύματα που υπέστησαν τότε. Τρεις από τους ενάγοντες έχουν πεθάνει κατά τη διαδικασία, ενώ άλλοι δεν μπορούν πλέον να ενεργήσουν μόνοι. Θα πιέσουμε τώρα να φέρουμε το ζήτημα σε πλήρη δίκη, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα απονεμηθεί δικαιοσύνης στους πελάτες μας».

Shares