Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Νέες ΚΥΡΩΣΕΙΣ των ΗΠΑ στη Β. Κορέα εν μέσω προσπάθειας ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ! Τι έλεγε ο Μπρεζίνσκι…


Η Ουάσινγκτον επέβαλε χθες πρόσθετες κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ, κατηγορώντας την ότι συμμετείχε στη δολοφονία του αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un στη Μαλαισία το 2017 με τη χρήση ενός παράγοντα χημικού πολέμου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν σύμφωνα με το νόμο του 1991 για τον έλεγχο των χημικών και βιολογικών όπλων και τον αποκλεισμό του πολέμου (CBW Act) ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας χρησιμοποίησε τον χημικό πολεμικό παράγοντα VX για να δολοφονήσει τον Kim Jong-nam στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ», δήλωσε η εκπρόσωπος της Heather Nauert σε δήλωση.

Οι πρόσθετες κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ άρχισαν να ισχύουν τη Δευτέρα, αφού οι ΗΠΑ “επισήμως” αποφάσισαν ότι η κυβέρνηση της Πιονγκγιάνγκ ασχολήθηκε με τη δολοφονία του αδελφού του Κιμ.

Ο Kim Jong-nam σκοτώθηκε με το απαγορευμένο χημικό όπλο VX στις 13 Φεβρουαρίου 2017, όταν δύο γυναίκες έριξαν στο πρόσωπό του την ουσία στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία.

https://twitter.com/DaveClark_AFP/status/971182124131868673

Να σημειώσουμε ότι χθες έγινε μια σημαντική συμφωνία μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας η οποία δίνει ελπίδες για την μελλοντική αποπυρηνικοποίηση του καθεστώτος του Κιμ. Η απόφαση των ΗΠΑ σε ένα τέτοιο σημείο για πρόσθετες κυρώσεις μπορεί να τορπιλίσουν την προσπάθεια. Μήπως τελικά αυτό θέλουν οι ΗΠΑ;

Ο διεθνολόγος Μπρεζίνσκι είχε γράψει κάποτε ότι αυτές οι συγκρούσεις συμφέρουν τις ΗΠΑ καθώς δικαιολογούν τη στρατιωτική τους παρουσία σε χώρες όπως η Νότια Κορέα, κι ότι στην πραγματικότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες επιζητούν συγκρούσεις όπως αυτή ή της Ιαπωνίας με την Κίνα. Οπότε μην σας φανεί περίεργο εάν οι ΗΠΑ γίνουν η αιτία για νέα εμβάθυνση της κρίσεως στην Κορεατική χερσόνησο…

Shares