Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ζευγάρι ΑΘΕΩΝ πολέμησε σχολείο επειδή γιόρταζε τα Χριστούγεννα – Πήραν ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ μαμούθ…

Ένα ζευγάρι άθεων διαμαρτυρήθηκε κέρδισε μια μεγάλη αποζημίωση προ ολίγων ημερών λόγω μιας διαμάχης που είχε να κάνει με τη Χριστουγεννιάτικη-Χριστιανική διακόσμηση σε σχολική τάξη.Το British Colombia Human Rights Tribunal στο Βανκούβερ του Καναδά έδωσε αποζημίωση 12.000 δολάρια στους Gary Mangel και Mai Yasué αφού υποστήριξαν ότι η εγγραφή της κόρης τους στο σχολείο απειλήθηκε λόγω των απόψεών τους.

H διαμάχη άρχισε το 2014, όταν οι ανοιχτά άθεοι γονείς παραπονέθηκαν ότι η σχολή Bowen Island Montessori περιλάμβανε τα Χριστούγεννα και τις εκδηλώσεις Χανουκά σε διακοσμήσεις στην τάξη.

Ο Gary Mangel δήλωσε στα μέλη του συμβουλίου του BIMS ότι δεν είναι σωστό να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα, τη Χανουκά ή οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική-πολιτική εκδήλωση στο νηπιαγωγείο.
Είπε ότι το παιδί του είναι μόνο 3 ετών και κατά συνέπεια “δεν μπορεί να συναινέσει στη διακόσμηση Χριστουγεννιάτικων δέντρων ή φωτισμού κεριών Χανουκά”.

Ο Mangel ανέφερε επίσης τον άθεο συγγραφέα Richard Dawkins και υποστήριξε ότι τα παιδιά δεν έχουν την ικανότητα να «κατανοούν τον θρησκευτικό και πολιτικό συμβολισμό που συνδέεται με αυτές τις πράξεις».

Μετά την καταγγελία τους, το σχολείο ζήτησε από όλους τους γονείς να υπογράψουν μια επιστολή, επιβεβαιώνοντας την «κατανόηση και αποδοχή» τους για τπ πολιτιστικό πρόγραμμα του σχολείου πριν επιβεβαιωθεί η εγγραφή του παιδιού τους για το επόμενο έτος.

Αυτό εξόργισε τους δύο άθεους γονείς που πήγαν στα δικαστήρια και πρόσφατα δικαιώθηκαν….
Με πληροφορίες από The Christian Post

Shares