Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δήλωση μουσουλμάνου ιεροκήρυκα: “Ο Σαλάχ τραυματίστηκε γιατί τον ΤΙΜΩΡΗΣΕ ο Θεός”…


«Ο Σάλαχ θα πρέπει να δει τον τραυματισμό του ως σημάδι από τον Θεό, διότι εκείνος ελέγχει τα πάντα και αποφασίζει». Με τα παραπάνω λόγια θέλησε να στείλει…
το μήνυμά του στον διάσημο διεθνή Αιγύπτιο ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ ένας μουσουλμάνος ιεροκήρυκας από το Κουβέιτ, σχολιάζοντας σε ομιλία του τον τραυματισμό του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή στον τελικό του Champions League.

Όταν ο διεθνής Ισπανός αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος «γκρέμιζε» στο χορτάρι τον αντίπαλό του, δεν μπορούσε να διανοηθεί τον παγκόσμιο αντίκτυπο που θα είχε η ενέργειά του. Οι… παρενέργειες ξεκίνησαν σχεδόν αμέσως, καθώς η αντικατάσταση του Αιγύπτιου σούπερ σταρ των «κόκκινων» αποδείχθηκε καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα.

Τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, δημιουργήθηκε ολόκληρο κίνημα εναντίον του αρχηγού της Ρεάλ και υπέρ του Σάλαχ. Υπογραφές για την τιμωρία του, αγωγές για αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ και μεγάλη ανυσηχία για την ημερομηνία της επιστροφής του στους αγωνιστικούς χώρους και το αν θα προλάβει το Μουντιάλ στη Ρωσία.

Ένα σίριαλ που μέρες μετά, έλαβε και… θρησκευτικές διαστάσεις. Ένας από τους πλέον σημαντικούς μουσουλμάνους ιεροκύρηκες στο Κουβέιτ, δήλωσε ότι «ο τραυματισμός του Σάλαχ ήταν μία τιμωρία από τον Θεό, διότι παραβίασε τη νηστεία» του Ραμαζανιού.

Ο Mubarak al-Bathali τόνισε ότι «ο Σάλαχ θα πρέπει να δει τον τραυματισμό του ως ένα μάθημα, που θα του θυμίζει ότι τα πάντα συμβαίνουν σύμφωνα με τη θέληση του Θεού».

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να εξάρει την εγκράτεια του διεθνούς ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν συμμετέχει στις βραδιές αλκοόλ των συναδέλφων του ποδοσφαιριστών στη Λίβερπουλ.
protothema.gr

Shares