Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

“ΑΠΕΙΛΕΣ” Νίκου Κοτζιά: “Θα ΛΥΣΩ το Κυπριακό και τα προβλήματα με την ΑΛΒΑΝΙΑ πριν πάω διακοπές”… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, “απείλησε” ότι μέχρι να πάει διακοπές θα ήθελε να έχει λύσει τα προβλήματα με την Αλβανία και το Σκοπιανό.Χαρακτηρισκά δήλωσε πως «Λύσαμε ένα πρόβλημα που στην ουσία υπάρχει εδώ και 70 χρόνια. Είναι κομμάτι της κουλτούρας της περιοχής να τσακωνόμαστε για τα ονόματα. Με αυτή τη συμφωνία τελειώσαμε τα προβλήματα αλυτρωτισμού που υπήρχαν. Βρισκόμαστε σε διαδικασία επίλυσης των ζητημάτων που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες με την Αλβανία. Πριν πάω για διακοπές θα τα έχω τελειώσει. Αλλιώς δεν έχει διακοπές» κατέληξε χαμογελώντας.

Τέλος σημείωσε πως «Ελπίζω να ξανανοίξουμε με σωστό τρόπο το Κυπριακό και να το κλείσουμε κι αυτό. Είναι πιο δύσκολο αυτό το πρόβλημα γιατί στα δύο άλλα το μεγάλο κράτος ήμασταν εμείς και ήμασταν αποφασισμένοι να το λύσουμε».

Εάν ο κ. Κοτζιάς “λύσει” τα δύο αυτά προβλήματα όπως πάει να λύσει το Σκοπιανό, ζήτω που καήκαμε. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές…

Shares