Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΑΠΕΙΛΕΙ με νέο ΠΟΛΕΜΟ στη Γάζα το Ισραήλ! Οι Παλαιστίνιοι πετούν καθημερινά “εμπρηστικούς χαρταετούς”…

Η υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να ξεκινήσει έναν άλλο πόλεμο εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, επειδή οι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να πετάνε…“εμπρηστικούς χαρταετούς” πάνω στις ισραηλινές αγροτικές κατοικίες, ανέφερε την Παρασκευή το Quds Press . Η Ayelet Shaked κατηγόρησε επίσης τη Χαμάς ότι υποστηρίζει την συνέχιση αυτής της κατάστασης στην πολιορκημένη περιοχή.

Σε απάντηση στις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ σε ειρηνικούς διαδηλωτές που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες της Μεγάλης πορείας Επιστροφής από τις 30 Μαρτίου, οι Παλαιστίνιοι έφτασαν σε χαρταετούς κιτς με προσαρτημένα κοκτέιλ Μολότοφ. Η Shaked είπε ότι το Ισραήλ, το οποίο ανέπτυξε το αντιβαλλιστικό σύστημα iron dome, είναι σε θέση να αναπτύξει ένα νέο σύστημα για να αντιμετωπίσει τους παλαιστινιακούς χαρταετούς. Ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά που πετούν χαρταετούς είναι «τρομοκράτες» που εμπλέκονται στην «τρομοκρατία».

Η υπουργός απηχούσε παρόμοιες παρατηρήσεις του υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ, Γκιλάντ Ερντάν, ο οποίος αναφέρθηκε λέγοντας ότι το Ισραήλ μπορεί να “αναγκαστεί” να ξεκινήσει μια “μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση” στη Λωρίδα της Γάζας. “Δεν θέλω να ξεκινήσω μια επιχείρηση, αλλά υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μην έχουμε άλλη επιλογή παρά να εισέλθουμε ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια ανθεκτική αποτροπή”, δήλωσε σε ισραηλινό στρατιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο Ερντάν πρόσθεσε ότι όσοι εκτοξεύουν φλεγόμενους χαρταετούς από τη Γάζα θα πρέπει να πυροβολούνται, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. “Η ηλικία δεν έχει σημασία”, επέμεινε, “είναι τρομοκράτες και ο κίνδυνος που δημιουργούν πρέπει να αποφευχθεί”.

Οι Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας εξακολουθούν να επισημαίνουν ότι οι διαμαρτυρίες τους είναι εντελώς νόμιμες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Το να τους αποκαλούν τρομοκράτες, επιμένουν, είναι όχι μόνο ανακριβές, αλλά και μια προσπάθεια των Ισραηλινών και των υποστηρικτών τους να εξαπατήσουν τον κόσμο για τη φύση της σύγκρουσης στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.
onalert.gr

Shares