Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτο! «Καταργούν» τα Χριστούγεννα για να μην προσβάλλουν τους Μουσουλμάνους…

Οι διοργανωτές της χριστουγεννιάτικης αγοράς στη βελγική πόλη της Brugge άλλαξαν το όνομά της σε «χειμερινή» αγορά.Η απόφαση, όπως αναφέρει βελγική εφημερίδα HLN, ελήφθη για να μην «προσβάλει άλλες θρησκευτικές πεποιθήσεις».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο στολισμός θα αντικατασταθεί από ουδέτερο ώστε να μην θυμίζει τόσο πολύ…Χριστούγεννα και ήδη πολίτες και πολιτικοί έχουν εκφράσει έντονες αντιδράσεις.

Ο Pol Van Den Driessche, μέλος του τοπικού αντιπολιτευόμενου κόμματος N-VA, χαρακτηρίζει την απόφαση «ακατανόητη και απίστευτη».

«Επομένως δεν μας επιτρέπεται να μιλάμε για μια ‘χριστουγεννιάτικη’ αγορά, αλλά μόνο για ‘χειμερινή’ Αγορά. Δεν πρόκειται μόνο για μια εντελώς παράλογη απόφαση, αλλά πάει ενάντια και στο ποιοι είμαστε», υπογραμμίζει και προσθέτει:
«Η Brugge έχει μια υπέροχη και ιστορική χριστουγεννιάτικη παράδοση και ανεξάρτητα αν είστε θρησκευόμενοι ή όχι, αυτό αποτελεί μέρος του πολιτισμού μας. Δεν θέλω να ανεχτώ αυτή την αηδιαστική μορφή ανοχής».

«Εξακολουθούμε να ζούμε στο Βέλγιο; Οι κανόνες και οι αξίες μας διαβρώνονται, ο πολιτισμός μας εξαφανίζεται και στις παραδόσεις μας δίνονται άλλα ονόματα. Από την άλλη πλευρά, πρέπει να σεβόμαστε το Ραμαζάνι», αναφέρει ένας κάτοικος.

Ο διοργανωτής της χειμερινής αγοράς της Brugge, Pieter Vanderyse, δήλωσε ότι έχει ληφθεί η απόφαση με στόχο να γίνει η αγορά «πιο ουδέτερη» για όλους.
«Αν χρησιμοποιήσουμε τη λέξη “Χριστούγεννα” θα συνδεθεί με μια θρησκεία, αλλά εμείς θέλουμε να είμαστε πιο ουδέτεροι».

Μάλιστα, είναι το δεύτερο έτος που έχει γίνει αλλαγή στο όνομα.

Να σημειωθεί ότι και άλλες βελγικές πόλεις άλλαξαν επίσης τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους σε χειμερινές αγορές, όπως οι Βρυξέλλες και η Αμβέρσα.

Shares