Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Απίστευτη κατάσταση για την Apple! Οι υπάλληλοι… κινδυνεύουν από το κτίριο…

Σε παγίδα έχει μετατραπεί για τους υπαλλήλους της Apple τα νέα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια που θυμίζουν διαστημόπλοιο.

Η αιτία κρύβεται στο γεγονός ότι στο αξίας 4 δισ. ευρώ κτήριο που είναι γνωστό ως Apple Park έχει χρησιμοποιηθεί κατά βάση γυαλί.

Κατά πληροφορίες οι πόρτες είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσουν από τους γυάλινους τοίχους καθώς οι σχεδιαστές πίστευαν ότι αν είχαν ακολουθήσει διαφορετική μέθοδο τότε θα ρίσκαραν να χαθεί η ουσία του έργου τους.
Στο Apple Park χρησιμοποιούνται επίσης τα βαρύτερα κομμάτια γυαλιού που έχουν εγκατασταθεί σε κτήριο το οποίο είναι κυκλικό.

Αν και οι επιθεωρητές κτηρίων είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να ξεχωρίσουν τις πόρτες από τους γυάλινους τοίχους, οι υπεύθυνοι της Apple δεν έδωσαν την απαραίτητη σημασία.

Αποτέλεσμα ήταν μόλις στον πρώτο μήνα λειτουργίας του κτηρίου να έχουν υπάρξει τουλάχιστον τρία περιστατικά με εργαζομένους να πέφτουν με τόση δύναμη σε κάποιο τζάμι ώστε να απαιτείται η μετάβασή τους σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το Bloomberg έχουν υπάρξει περιστατικά με αφηρημένους εργαζόμενους που έπαιζαν με το κινητό τους με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω στους γυάλινους τοίχους με τη λύση να δίνουν τα κίτρινα αυτοκόλλητα για να σηματοδοτούν τις πόρτες.

Το πρόβλημα φέρεται να παραδέχθηκε και ο επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης Νταν Γουάιζενχατ, ο οποίος σε ομιλία του σε συνέδριο στο Κουπερτίνο είπε ότι «έχουμε ανθρώπους που πέφτουν στα τζάμια. Αυτό είναι πρόβλημα και αναζητούμε τρόπους επίλυσης».

protothema.gr

Shares