Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΑΝΗΣΥΧΙΑ της Ουγγαρίας για την κατάσταση στη Νότια Ευρώπη: “ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ τα σύνορα της Ε.Ε. όσο εξαρτάται απ’ την Τουρκία”…

Όσο η ασφάλεια της Ευρώπης εξαρτάται αποκλειστικά από την καλή θέληση της Τουρκίας, τα σύνορά της θα παραμένουν ανυπεράσπιστα, δήλωσε τη Δευτέρα ο Peter Szijjarto, υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας.Επιπλέον, σχετικά με την απειλή της Τουρκίας ότι θα τερματίσει τη συμφωνία της με την Ελλάδα για να πάρει πίσω τους λαθρομετανάστες, υποστήριξε ότι “Αυτό δείχνει πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση στα νότια σύνορα της Ευρώπης”.

“Εάν η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας συμβαδίζει με την ελληνοτουρκική συμφωνία, ένα νέο κύμα μεταναστών μπορεί να αναμένεται στα Δυτικά Βαλκάνια και εκατοντάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες μπορούν να φτάσουν στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας”.

Ο Szijjarto είπε, τέλος, ότι τα δυτικά Βαλκάνια είναι η μόνη εναπομένουσα γραμμή άμυνας και ο φράχτης της Ουγγαρίας “λειτουργεί πραγματικά” κι ότι οι εξελίξεις που έλαβαν χώρα στα νότια της Ευρώπης είναι «πολύ ανησυχητικές», προσθέτοντας ότι ήταν «σαφές» ότι οι Βρυξέλλες απέτυχαν να οικοδομήσουν μια νότια γραμμή άμυνας τα τελευταία 3,5 χρόνια.
Με πληροφορίες από Voice of Europe

Shares