Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ανεπιθύμητος ο Καμμένος στη Ρωσία;..

Όπως έχετε ήδη διαβάσει στα ΜΜΕ ο Π. Καμμένος ο ΥΕΘΑ της Ελλάδας βρίσκεται στη Ρωσία για επίσημη επίσκεψη και μάλιστα επίσκεψη η οποία θα προετοιμάσει το έδαφος για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.Φυσικά οι Ρώσοι είδαν με επικριτικό μάτι την επίσκεψη αυτή καθώς ο Πάνος Καμμένος, λίγες μόλις εβδομάδες πριν στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ, είχε καταθέσει εναλλακτικό της συμφωνίας των Πρεσπών, για «ανάσχεση της ρωσικής επιρροής» στα Βαλκάνια.

Παγωμάρα και αμήχανα χαμόγελα υπήρξαν στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Σοϊγκού, που δέν κράτησε χρονικά πολύ. Ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά, η Ρωσία δεν μας έκανε την παραμικρή νύξη για να μας πουλήσουν Οπλικά Συστήματα,ούτε κάποια πρόταση για συμπαραγωγή!

Όπως ήταν φυσικό ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας εξέφρασε την ανησυχία του για την επέκταση της επιρροής του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, υπονοώντας σαφώς το περιστατικό με τις απελάσεις ρώσων διπλωματών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Εξέφρασε δε την ανησυχία του για «την ενδυνάμωση της επίδρασης των ΗΠΑ και των χωρών του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ελλάδας, και τις προσπάθειες αυτών να πλησιάσουν πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας».

Ένα επίσης ζήτημα που έθιξε η ρωσική πλευρά είναι οι τρόποι συνεργασίας στη Μεσόγειο για το σταμάτημα της παράνομης διακίνησης όπλων, πετρελαίου και ναρκωτικών από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, θέματα που αποτελούν πηγή εσόδων για τις τρομοκρατικές οργανώσεις.
Φυσικά ο Π. Καμμένος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την πλήρη αποτυχία της επίσκεψής του με γενικόλογα κι ευχολόγια.

Υπογράμμισε την πρόθεση της Ελλάδας να επιδιώξει στενότερη συνεργασία με τη Ρωσία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διμερής αμυντική συνεργασία με τη Ρωσία μπορεί να έχει οφέλη και για τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.
Παρέλειψε όμως να αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ ήδη φωνάζει για τους s-300 και λοιπά οπλικά συστήματα που ήδη έχει η Ελλάδα. Κατά συνέπεια όχι να αγοράσουμε, ούτε να συντηρήσουμε δεν μπορούμε ρωσικά οπλικά συστήματα.
«Στις στρατιωτικές διμερείς σχέσεις, στο πλαίσιο που επιτρέπουν οι διεθνείς συνθήκες, συνεχίζουμε την υποστήριξη των ρωσικών συστημάτων που κατέχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και συνεργαζόμαστε στην εκπαίδευση, στην ανταλλαγή πληροφοριών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και για τη διασφάλιση συνθηκών ειρήνης στην περιοχή μας» ανέφερε ο Έλληνας ΥΠ.ΑΜ.

Προφανώς, επίσης, ξέχασε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει εξαγωγές προϊόντων αφού έχει το εμπάργκο της Ε.Ε. εδώ να τονίσουμε πως, από ότι φαίνεται, ζήτησε την άρση της απαγόρευσης «κλήρινγκ» που έχει επιβάλει η Ρωσία προς την Ελλάδα στο μέτρο των εκατέρωθεν μέτρων και αποφάσεων που ελήφθησαν από το πάγωμα των σχέσεων με την ΕΕ λόγω της Ουκρανίας, ώστε να μπορούν να επαναληφθούν οι προμήθειες ρωσικών προϊόντων με την πληρωμή τους με ελληνικά προϊόντα.
Σε απλά ελληνικά ζητάμε αλλά δεν δίνουμε.
Φαίνεται πως η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ ξεχνά πως όταν ζητάς πρέπει και να δίνεις (Ελλάδα-Ρωσία) αλλά και πως ζητάς για να δώσεις (Ελλάδα-ΗΠΑ)….
Ας δούμε το ρεπορτάζ με τις δηλώσεις του Π. Καμμένου. Θέλουμε να τονίσουμε πως δηλώσεις δεν έκαναν μαζί, κάτι που δείχνει το κακό κλίμα μεταξύ των δύο αντρών.

ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΝΑ

 

Αξίζει εδώ να δούμε τι έλεγε ο Π.Καμμένος στις ΗΠΑ προ λίγων εβδομάδων.

 

Shares