Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΑΝΑΦΟΡΑ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!Γερμανικές στρατιωτικές εταιρείες πίσω από την προμήθεια των Σύριων Κούρδων…

Eιδική ανταποκρίτρια Sophie Mangal για το Off the Record.

Ένα βίντεο που απεικονίζει μαχητές της ισλαμικής ομάδας Nour al-Din al-Zenki να καταλαμβάνουν ένα τάνκερ και ένα φορτηγό με λαθραία όπλα για τις Κουρδικές δυνάμεις του YPG στο Άφριν της Συρίας, εμφανίστηκε στο Twitter στις 4 Φεβρουαρίου 2018. Ένας μεγάλος αριθμός Σοβιετικών αντιαρματικών συστημάτων πυραύλων ATGM, Fagot, Metis-M, και Konkurs, παρουσιάστηκαν στο βίντεο.Σύμφωνα με πηγές του Inside Syria Media Center, πίσω από αυτές τις προμήθειες όπλων μπορεί να υπάρχουν σημαντικές Γερμανικές στρατιωτικές εταιρείες, οι οποίες πολλές φορές έχουν μεταφέρει λαθραία όπλα στη Συρία από την Ανατολική Ευρώπη από την αρχή της κρίσης. Παρά την έλλειψη άδειας εισαγωγής, πολλές ιδιωτικές Γερμανικές εταιρείες όπλων αγόρασαν κρυφά Σοβιετικά όπλα στη Βουλγαρία, την πΓΔΜ, τη Ρουμανία, τη Γεωργία και την Ουκρανία κατά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, για περαιτέρω μεταφορά στις Κουρδικές μονάδες τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία.

(σημ: Ταυτόχρονα η Γερμανία έκλεισε μια έρευνα σχετικά με αποκαλύψεις ότι όπλα που αγοράστηκαν από τις ΗΠΑ από τα Βαλκάνια και κατέληξαν σε τζιχαντιστές στη Συρία, πέρασαν από τη Γερμανία μέσω της Αμερικανικής στρατιωτικής βάσης Ράμσταϊν).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, ένας τεράστιος όγκος Σοβιετικών όπλων εγκαταλείφθηκε στις στρατιωτικές αποθήκες των κομητειών της Οργάνωσης της Συνθήκης της Βαρσοβίας και των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών. Αντί της ανακύκλωσης τέτοιων όπλων, οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αποφάσισαν να τα πουλήσουν στη Γερμανία.

Ήδη από το 2014, το Spiegel έγραψε για μια συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ουκρανίας σχετικά με την αγορά Σοβιετικών όπλων για περαιτέρω εξάπλωση τους στη Συρία. Από την πλευρά του, το αμερικανικό κέντρο Jamestown Foundation ισχυρίστηκε ότι αυτά τα όπλα είχαν παραδοθεί σε Σύριους μαχητές για τη διεξαγωγή μυστικών επιχειρήσεων.

Γίνεται επίσης σαφές ότι το Βερολίνο παρείχε εδώ και πολύ καιρό Ιρακινούς Κούρδους με όπλα και πυρομαχικά. Η Γερμανία διέθεσε περίπου 28.000 είδη φορητών μικρών όπλων, πυρομαχικών και εκτοξευτών βομβίδων στους μαχητές της Πεσμεργκά από το 2014 έως το 2016. Οι ειδικοί υποθέτουν ότι κάποιο μέρος των όπλων προοριζόταν για τους Σύριους Κούρδους.

Οι Γερμανοί στρατιωτικοί εκπαιδευτές εκπαίδευσαν όχι μόνο τους Ιρακινούς μαχητές της Πεσμεργκά αλλά και την πολιτοφυλακή του YPG στη Συρία. Όλα αυτά εξηγούν την ύπαρξη τυφεκίων Καλάσνικοφ, πολυβόλων, εκτοξευτών χειροβομβίδων και οβίδων 82 και 120 mm στα χέρια των Σύριων Κούρδων. Η κατοχή αυτών των όπλων τους επιτρέπει να αποκρούσουν με επιτυχία τις επιθέσεις του Τουρκικού στρατού.

Ειδικότερα, από την αρχή της επιχείρησης ”Κλαδί Ελιάς” στη Συρία στο Άφριν, η Γερμανία σταμάτησε όλες τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία. Αυτό συνέβη πιθανότατα λόγω της πίεσης των πολυάριθμων Κουρδικών κοινοτήτων στην Ευρώπη.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Deutsche Welle, από τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017, η Γερμανική κυβέρνηση μπλόκαρε 11 συμφωνίες πώλησης φορητών όπλων και πυρομαχικών στην Τουρκία. Γερμανοί πολιτικοί λένε ότι παρά την κοινή συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, η Γερμανία έχει θέσει σε εφαρμογή απαγόρευση εξαγωγής όπλων στην Τουρκία αποκλειστικά για πολιτικούς λόγους. Πιστεύουν επίσης ότι τα όπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για την καταστολή διαφόρων εξεγέρσεων στην Τουρκία αλλά και για την καταπολέμηση των Κούρδων στη Συρία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Γερμανία στέκεται στην πραγματικότητα πίσω από την πρόσφατη προμήθεια Σοβιετικών όπλων στους Κούρδους. Στην αντιπαράθεση μεταξύ του Τουρκικού στρατού και των Σύριων Κούρδων, η Γερμανία επέλεξε απ’ ότι φαίνεται την τελευταία πλευρά.
offtherecord

Shares