Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ οι ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ! Επεισόδια σε Αθήνα και Πάτρα…

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιθέσεις αναρχικών στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με αφορμή την υπόθεση μη μεταγωγής του Ντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές Λάρισας στον Κορυδαλλό.

Ο Ντίνος Γιαγτζόγλου ο οποίος κάνει απεργία πείνας και δίψας κατηγορείται για την αποστολή τρομοδέματος στον Λουκά Παπαδήμο.

Επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ σημειώθηκαν από νεαρά άτομα, αργά το βράδυ, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Από τις επιθέσεις δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές.

«Ντου» αναρχικών στο σπίτι του Γ.Γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχη Φυτράκη
Ομάδα αντιεξουσιαστών πολιόρκησε το σπίτι του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη, το οποίο βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα αναρχικών προσπάθησε να κάνει «παρέμβαση» στο σπίτι του Γενικού Γραμματέα αντιεγκληματικής πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη. Εγιναν 15 προσαγωγές.

Ο κ. Φυτράκης είχε «στοχοποιηθεί» το τελευταίο διάστημα ως ο υπεύθυνος για καθυστέρηση στη σύγκληση του συμβουλίου της ΚΕΜ που θα εξετάσει το αίτημα του Γιαγτζόγλου για την άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η ανακοίνωση των αναρχικών σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

«Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε πριν λίγα λεπτά έξω από το σπίτι του Φυτράκη σε ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφο απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου.
Οι σύντροφοι/ισσες αυτή τη στιγμή είναι περικυκλωμένοι από μπάτσους και θα προσαχθούν στη ΓΑΔΑ.
Οι υπεύθυνοι για την ζωή του συντρόφου έχουν ονόματα και διευθύνσεις.
ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
ΝΤΙΝΟ ΓΕΡΑ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!».

Επιθέσεις σε διμοιρία των ΜΑΤ
Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Πέμπτης διμοιρία των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο. Ομάδα αντιεξουσιαστών, επιτέθηκε στους άνδρες των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων. Στη γύρω περιοχή έχουν αναπτυχθεί και πρόσθετες διμοιρίες των ΜΑΤ, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

Επεισόδια στην Πάτρα
Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στο κέντρο της Πάτρας, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών, που βγήκε από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου, πέταξε βόμβες μολότοφ και έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και σε λάστιχα, επί της οδού Κορίνθου.

etypos

Shares