Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Έτοιμος για την ΚΟΡΥΦΗ της Ευρώπης ο Ολυμπιακός! Σήμερα με την Προ Ρέκο στη Γένοβα…

Το ματς, για το οποίο «χτίστηκε» και προετοιμάστηκε όλη τη φετινή χρονιά η ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, έφτασε!Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν απόψε (21:30, ΕΡΤ-2) την Προ Ρέκο στον τελικό του final-8 του Champions League, διεκδικώντας το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, 16 χρόνια μετά το θρίαμβο της Βουδαπέστης.

Είναι η τέταρτη παρουσία των Πειραιωτών στην καταληκτική αναμέτρηση του θεσμού και συνολικά ο έβδομος τελικός τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πήγαν ως φαβορί στη Γένοβα και, παρότι δυσκολεύτηκαν στα ματς με Σπαντάου (προημιτελικός) και Μπαρτσελονέτα (ημιτελικός), δικαίωσαν τα προγνωστικά. Με 14 νίκες σε 16 αγώνες στη φετινή διοργάνωση, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου άξιζε θέση στον τελικό και πλέον καλείται να «κοιτάξει στα μάτια» το μεγάλο φαβορί και «οικοδέσποινα» της τελικής φάσης και να εξαντλήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται κανέναν και ίσως η έλλειψη άγχους -αφού πια δεν είναι φαβορί- να απελευθερώσει τους παίκτες του, οι οποίοι επιθετικά έδειξαν «μαγκωμένοι» στα πρώτα δύο παιχνίδια του final-8.

Απέναντι στη … Ρεάλ του πόλο
Απέναντι στους «ερυθρόλευκους» θα βρεθεί η αποκαλούμενη… Ρεάλ του πόλο, όχι μόνο επειδή είναι πολυνίκης του Champions League με οκτώ τρόπαια, αλλά και γιατί έχει σταθερά το μεγαλύτερο μπάτζετ και συγκεντρώνει αρκετά από τα μεγάλα «αστέρια» της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Η φετινή ομάδα δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, ιδιαίτερα μετά από δύο αποτυχίες την προηγούμενη διετία, όπου η Προ Ρέκο γνώρισε ισάριθμες ήττες στους ημιτελικούς από τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ. Με προπονητή τον θρύλο του σερβικού πόλο, Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς, «αστέρια» τους συμπατριώτες του, Φιλίπ Φιλίποβιτς και Ντούσαν Μάντιτς, τον Μαυροβούνιο Αλέξανταρ Ίβοβιτς και τον Ιταλό Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο, αρκετούς χρήσιμους «εργάτες» και «φύλακα-άγγελο» κάτω από τα δοκάρια τον 39χρονο Στέφανο Τεμπέστι, η ιταλική ομάδα έφτασε στο final-8 με 13 νίκες σε 14 αγώνες. Στην τελική φάση η απόδοσή της έχει κυμανθεί σε μέτρια επίπεδα, χρειάστηκε να φτάσει στα πέναλτι για να ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Μπρέσια (12-10), ενώ στον ημιτελικό πήρε δύσκολα τη ρεβάνς από τη Γιουγκ, νικώντας την 9-8, με τον Τεμπέστι να κάνει 20 αποκρούσεις.

Η βασική αδυναμία της Προ Ρέκο εντοπίζεται στη θέση του φουνταριστού, καθώς το κενό του Ντούσκο Πιγέτλοβιτς, που έφυγε το περασμένο καλοκαίρι για τη Ντιναμό Μόσχας, δεν καλύφθηκε. Θα πρέπει παράλληλα να επισημανθεί η τεράστια απώλεια του Κροάτη Σάντρο Σούκνο, εκ των κορυφαίων παικτών στον κόσμο, ο οποίος στο ξεκίνημα της σεζόν διαγνώστηκε με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και οι γιατροί της ιταλικής ομάδας του απαγόρευσαν να παίξει.

Στον αντίποδα, το μεγάλο «όπλο» της Προ Ρέκο είναι η πληθώρα επιθετικών επιλογών από την περιφέρεια, όπου υπάρχουν τρομεροί σουτέρ, ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι ο Βουγιασίνοβιτς διαθέτει και «αναλώσιμους» παίκτες για την άμυνα. Ένας εξ αυτών, ο Τζίτο, προκάλεσε στον χθεσινό ημιτελικό την αποβολή με αντικατάσταση του Λούκα Λόντσαρ, στερώντας από τη Γιουγκ τον βασικό φουνταριστό της. Φυσικά αποβλήθηκε και ο ίδιος και… αποθεώθηκε από τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του στον πάγκο, αφού είχε κάνει τη δουλειά του! Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να είναι πολύ ψύχραιμοι στον τελικό, προκειμένου να αποφύγουν ανάλογη… προβοκάτσια.
parapolitika.gr

Shares