Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Έρντογαν προς ΗΠΑ: “Δεν θα ρωτήσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ – Σύντομα ολοκληρώνεται η αγορά των S-400″…


Σίγουρος ότι η Τουρκία θα αγοράσει από τη Ρωσία το αντιαεροπορικό σύστημα S400 δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Εμείς μία φορά το λέμε. Η δουλειά έκλεισε. Έχουμε συμφωνήσει με τους Ρώσους και η δουλειά αυτή έχει κλείσει», είπε χαρακτηριστικά, στέλνοντας και μήνυμα στις ΗΠΑ που έχουν ήδη αντιδράσει για την αγορά αυτή.

Ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους, όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε πως η Τουρκία δεν θα ρωτήσει κανέναν για το πώς θα χτίσει την ασφάλεια της και φέρνοντας ως παράδειγμα την αγορά των S-300 από την Ελλάδα, είπε: «Και η Ελλάδα, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αγόρασε πυραύλους S-300 από τη Ρωσία. Επιβλήθηκαν κυρώσεις στην Ελλάδα; Δεν είμαστε από εκείνους που θα ρωτήσουν τους άλλους για θέματα που αφορούν την ασφάλεια της χώρας μας.

Από τους στρατηγικούς εταίρους μας, από τις χώρες που ανήκουν στην ίδια συμμαχία, αναμένουμε να συμπεριφερθούν ως σύμμαχοι. Για παράδειγμα, μία χώρα – σύμμαχος, που παρέχει όπλα σε μία τρομοκρατική οργάνωση και μάλιστα δωρεάν, δεν είναι δυνατόν να την αντιμετωπίζουμε λογικά».
protothema.gr

Shares