Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Έπρεπε να περάσουν 14 ολόκληρες ημέρες για να καταλάβουν, ότι έπρεπε να AΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ;..

Έπρεπε να περάσουν 14 ολόκληρες ημέρες (εμείς θα μπορούσαμε να πούμε και μήνες… αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση που θα την κάνουμε αργότερα) για να καταλάβουν, ότι έπρεπε να στείλουν τον Τσουβάλα στο σπίτι του? Είναι δυνατόν να επέλεξαν αυτόν τον αξιωματικό, για να διοικήσει την ΕΛ.ΑΣ?

Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το αστυνομικό ρεπορτάζ, γνωρίζαμε πολύ καλά το κατά πόσο ήταν ικανός ο Τσουβάλας, να ανταπεξέλθει επιχειρησιακά, σε τόσο κρίσιμες για τη χώρα στιγμές. Ένας άνθρωπος που δεν υπηρέτησε σε καμία μάχιμη υπηρεσία, που τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του , για να μην πούμε όλα, τα πέρασε μέσα στα κλειστά γραφεία του υπουργείου, σβήνωντας και γράφοντας ονόματα ικανών και άξιων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, τα οποία χάρις την… καλή του πένα τερμάτισαν άδικα – άδοξα την καριέρα τους.

Αξιωματικοί που κόπηκαν το 2017 και το 2018 επειδή εκείνος το επέλεξε, ήταν αυτοί που κατά τη θητεία τους σε μάχιμες υπηρεσίες, έδειξαν επιχειρησιακή ετοιμότητα, υπευθυνότητα και εμπειρία, ολοκληρώνοντας με επιτυχία οποιαδήποτε δράση-έργο τούς είχε αναθέσει ο αρχηγός τους.

Είναι οι αξιωματικοί που θα χειρίζονταν με θάρρος και με συνέπεια, οποιαδήποτε κρίση, αλλά δυστυχώς ο κύριος Τσουβάλας αποφάσισε να τους ξηλώσει.

Αυτούς, ο Στρατηγός Τσουβάλας του «καθάρισε” μέσα σε μια νύχτα!

Γιατί άραγε? Μόνο εκείνος ξέρει και η… «αυλή του”.

Το πλήρωσε όμως αυτό και μάλιστα, με τον χειρότερο τρόπο!

Η τραγωδία από την άλλη ήρθε σε μια στιγμή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, όπου ο ίδιος είχε αποφασίσει μετά το πέρας της καριέρας του από την αστυνομία, να ακολουθούσε μια ανάλογη καριέρα σαν αυτή του πολιτικού του προιστάμενου,Τόσκα. Δυστυχώς όμως και για τους δύο, δεν τους βγήκε.

Η ανύπωτη τραγωδία που συγκλόνισε όλη την ανθρωπότητα, ξεγύμνωσε, κυρίως, την επιχειρησιακή ανικανότητα του Τσουβάλα, γι αυτό και το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να τον αποστρατεύσει και στη θέση του να βάλει έναν πολύ ΕΜΠΕΙΡΟ και ΙΚΑΝΟ αξιωματικό, ο οποίος έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του αρχηγού που αξίζει πραγματικά να είναι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ.

Κατόπιν λοιπόν απόφασης του ΚΥΣΕΑ ,νέος Αρχηγός της Αστυνομίας αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος Αριστείδης.

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Πάτρα του Νομού Αχαΐας, το έτος 1960.
Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αρένων Πατρών το έτος 1978.
Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Αστυνομίας Πόλεων, το έτος 1982 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1988.
Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας το έτος 2000.
Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες Υπηρεσίες στις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.
Τον Απρίλιο του 2014 προήχθη στο Βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων.
Τον Αύγουστο του 2014 έως το 2015, τοποθετήθηκε ως Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής και το Μάρτιο του 2015 έως το 2016, ως Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος.
Έχει διατελέσει επί δώδεκα έτη Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως Α΄ Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), καθώς και σε άλλα αξιώματα αυτής. Το 2002 εκλέχθηκε ως Αναπληρωτής Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αστυνομικών (C.E.S.P.).
Την 17/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.
Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος.
Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων, που έχουν αποφοιτήσει από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.
Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή θητεία και μόνο επιτυχίες!!!
anatropionline

Shares