Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Έδωσαν τα χέρια! Μέρκελ – Πούτιν – Μακρόν και Ερντογάν συμφώνησαν…

Τη σημασία της παύσης πυρός στη Συρία υπογράμμισαν οι ηγέτες Ρωσίας, Γερμανίας, Γαλλίας και Τουρκίας, που πραγματοποίησαν τετραμερή διάσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.Άνγκελα Μέρκελ, Βλαντιμίρ Πούτιν, Εμανουέλ Μακρόν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκαν και συζήτησαν για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία.

«Η Ρωσία και η Τουρκία έχουν συζητήσει μία συμφωνία που πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρώς. Λάβαμε διαβεβαιώσεις. Όλοι, θα είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί ώστε να διασφαλίσουμε πως αυτές οι διαβεβαιώσεις εκπληρώνονται και η κατάπαυση πυρός είναι βιώσιμη», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν σε δημοσιογράφους.

«Στηριζόμαστε στη Ρωσία ώστε να ασκήσει πίεση στο καθεστώς της Συρίας», συμπλήρωσε.
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σημείωσε πως η Τουρκία τηρούσε τους όρους της συμφωνίας. Όπως τόνισε, η διαδικασία δεν ήταν εύκολη, όμως, όπως δεσμεύτηκε, η Ρωσία θα συνεχίσει να συνεργάζεται.

Οι τέσσερις ηγέτες ζήτησαν, επίσης, να δημιουργηθεί η επιτροπή για την αλλαγή του συριακού συντάγματος μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν που δημοσιεύτηκε μετά την τετραμερή.

Ο Ερντογάν δήλωσε τους δημοσιογράφους πως αυτό «πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό», προσθέτοντας πως ελπίζει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Shares