Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020

Όταν η Αντιπολίτευση γίνεται Κυβέρνηση αλλάζουμε κε Τσίπρα;.. (BINTEO)

Όταν η Αντιπολίτευση γίνεται Κυβέρνηση αλλάζουμε κε Τσίπρα;.. (BINTEO)

“Η έμπρακτη ενίσχυση της δημόσιας υγείας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση” δήλωσε μόλις χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την τελετή στο Μέγαρο Μαξίμου, για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για τη δωρεά ποσού που αγγίζει τα 250 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί η Δημόσια Υγεία.

Το 2014 όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τη σύμβαση δωρεάς μεταξύ της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και του «Συλλόγου Φίλων Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς, οι Άγιοι Ανάργυροι».

Σκοπός της δωρεάς του Συλλόγου ήταν η ανέγερση και λειτουργία ξενώνα συγγενών των ασθενών, με δικές του αποκλειστικά δαπάνες, σε οικόπεδο εντός του χώρου του Νοσοκομείου.

Το ποσό της δωρεάς ανέρχόταν σε 2.300.000 ευρώ και αποτέλεσε μέρος του ποσού που διατέθηκαν στον δωρητή Σύλλογο από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Υπέρ του νομοσχεδίου είχαν ταχθεί η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ερωτήματα όπως «πώς θα διασφαλιστεί ότι θα εξυπηρετηθεί ο σκοπός της δωρεάς», ή «γιατί δεν έχει προβλεφθεί ρητά η ευθύνη του δωρητή αν υπάρχουν κακοτεχνίες» ή «γιατί απουσιάζει Κανονισμός που θα περιέγραφε με ακρίβεια τη λειτουργία του Ξενώνα».

Δείτε το βίντεο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Ζαχαριά από την επιτροπή του 2014:

Το ΚΚΕ είχε δηλώσει ότι επιφυλάσσεται διότι, μεταξύ άλλων, πρόκειται για μια πρακτική που εθίζει τους πολίτες στην αρχή ότι «οι υπηρεσίες υγείας δεν είναι δικαίωμα των πολιτών αλλά φιλανθρωπία» και επισημαίνει ότι τα χρήματα της δωρεάς «αποτελούν ένα πολύ μικρό μέρος από την εκμετάλλευση των εργαζομένων από το καπιταλιστικό κεφάλαιο».

omadalithias

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares