Δευτέρα , 28 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

“Χτυποκάρδια” στο Πεντάγωνο!Στον αστερισμό των «κρίσεων»…

“Χτυποκάρδια” στο Πεντάγωνο!Στον αστερισμό των «κρίσεων»...

“Χτυποκάρδια” στο Ελληνικό Πεντάγωνο καθώς σε λίγα 24ωρα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα περάσουν…

και επισήμως στον αστερισμό των κρίσεων.
Με την συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, που σύμφωνα με τις πληροφορίες του OnAlert, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα μπουν και επισήμως στον αστερισμό των Κρίσεων για το 2018. Άλλωστε βάσει των διατάξεων του νόμου η σύγκληση του ΣΑΓΕ για τις Ετήσεις Τακτικές Κρίσεις πρέπει να πραγματοποιηθεί ρητά από την 1η Μαρτίου.

Ωστόσο μια ανειλημμένη υποχρέωση του αρχηγού ΓΕΝ που τον υποχρεώνει να ταξιδέψει στο εξωτερικό, φαίνεται πως θα μεταθέσει κατά -λιγότερο από- 24 ώρες, την κρησσάρα από την οποία θα περάσουν όσοι βρίσκονται στον βαθμό του αντιστρατήγου, αντιναυάρχου, αντιπτεράρχου, καθώς επίσης υποστράτηγοι, υποναύαρχοι και υποπτέραρχοι.

Έπεται η τυπική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, το οποίο στην συνεδρίασή του υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, προβαίνει στην τοποθέτησή τους. Εν συνεχεία το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων θα συνέλθει εκ νέου προκειμένου να προχωρήσει στην αναπλήρωση των κενών θέσεων, στάδιο καθοριστικό για τον σχηματισμό, υπό την ανανεωμένη σύνθεσή τους, των νέων Ανωτάτων Συμβουλίων του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μέχρι στιγμής η εικόνα του παζλ των κρίσεων που έχει ήδη ολοκληρωθεί σε επίπεδο αποφάσεων από πλευράς των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, δεν συνηγορεί στο ότι επίκεινται βαθιές αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση υψηλόβαθμες πηγές του ελληνικού πενταγώνου σημείωναν με νόημα ότι κυρίαρχο κριτήριο στις αλλαγές δεν είναι η συγκυρία έντασης στα ελληνοτουρκικά.

Από την άλλη ισχυρό θεωρείται το κοινωνικό κριτήριο με δεδομένη την απότομη μεταβολή των οικονομικών απολαβών που θα αποφέρει μια αποστρατεία. Αναζητείται ταυτόχρονα όμως η επίτευξη ισορροπίας με το βασικό ζητούμενο που σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή είναι το μήνυμα που θα πρέπει να εκπέμπουν μετά από αρκετά χρόνια οι κρίσεις: Αξιοκρατία σε συνδυασμό με τη λειτουργικότητα στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.
onalert

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares