Σάββατο , 2 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ! “ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ” ΗΠΑ-Ρωσίας και ο ρόλος της Ελλάδας…(ΒΙΝΤΕΟ)

Στην επικαιρότητα βρίσκονται οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τη διεθνή σκακιέρα να «παίζει» με τις ζωές μας. Το διεθνές γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό παιγνίδι «παίζεται» στη Θράκη μας.

Ειδικού ενδιαφέροντος πόλη είναι η Αλεξανδρούπολη. Όπως γράφει η «Καθημερινή της Κυριακής», ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μιλώντας στην εφημερίδα επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την μόνιμη εγκατάσταση πολεμικών στρατιωτικών ελικοπτέρων των ΗΠΑ στην περιοχή. «Συζητείται πράγματι η παραχώρηση χώρου κοντά ή και μέσα στο λιμάνι στο οποίο θα σταθμεύουν επί μονίμου βάσεως τουλάχιστον οκτώ στρατιωτικά επιθετικά ελικόπτερα τύπου “Απάτσι” με προοπτική να εγκατασταθεί και δύναμη πεζοναυτών. Οσο για το λιμάνι, το έχει δηλώσει επανειλημμένα δημόσια ότι τους ενδιαφέρει και μάλιστα πολύ, ο πρέσβης τους», λέει ο κ.Ευάγγελος Λαμπάκης.
Φαίνεται πως ο Πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ, έχει πάρει επ’ ώμου τον ενεργότατο ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή. Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ θα έχει τον ρόλο τιμώμενης χώρας στη φετινή 83η ΔΕΘ. Μάλιστα ακούγεται έντονα πως ο Αντιπρόεδρος Πενς θα παραστεί στην Έκθεση, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται.

Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ αποκαλύπτει την ΑΛΗΘΕΙΑ για τους Ρώσους «πράκτορες» σε ΕΛΛΑΔΑ-ΣΚΟΠΙΑ…

Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ αποκαλύπτει την ΑΛΗΘΕΙΑ για τους Ρώσους «πράκτορες» σε ΕΛΛΑΔΑ-ΣΚΟΠΙΑ…

Gepostet von VoiceNews.gr am Mittwoch, 18. Juli 2018

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Ρωσία. Μπορεί λόγω των πυρκαγιών η κατάσταση να έπαψε να προβάλλεται ωστόσο η κατάσταση παραμένει σταθερή. Μπορεί ο Πρόεδρος Πούτιν να έδειξε αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό, αυτό όμως δεν έχει σχέση με τα γεωστρατηγικά.
Η ελληνική κυβέρνηση τις δύο τελευταίες εβδομάδες κάνει λόγο για την ύπαρξη δικτύου Ρώσων πρακτόρων στη Θεσσαλονίκη, το Άγιον Όρος και την Αλεξανδρούπολη, που σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, χρηματοδότησε σε Μακεδονία και Θράκη τοπικούς παράγοντες και σωματεία για τον ξεσηκωμό της κοινωνίας εναντίον της συμφωνίας, με απώτερο στόχο την αποτροπή ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Επανερχόμαστε στην Καθημερινή (που έχει πάντα εξαιρετικές πληροφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού) και παραθέτουμε. «Η Μόσχα κατήγγειλε ευθέως ότι πίσω από τους ελληνικούς ισχυρισμούς και τις απελάσεις κρύβονται οι ΗΠΑ που επιδίδονται στην καλλιέργεια γενικότερα αντιρωσικής εκστρατείας στην Ευρώπη. Οι στόχοι είναι λίγο πολύ γνωστοί. Η Μόσχα εργάζεται συστηματικά και αθόρυβα για τη δημιουργία προγεφυρωμάτων επιρροής (επιχειρηματικών, πολιτιστικών, θρησκευτικών, κ.λπ.) που θα τη διευκολύνουν σε βάθος χρόνου στην προαιώνια επιδίωξή της για έξοδο στο Αιγαίο Πέλαγος και στη Μεσόγειο.Οι Δυτικοί, διαβλέποντας μετά και την ουκρανική κρίση αυξημένη ρωσική επιθετικότητα και επεκτατικότητα στην Ανατολική Ευρώπη, επιχειρούν να αναχαιτίσουν την πολύπλευρη από Βορρά διείσδυση στην Ελλάδα με «πρώτη γραμμή άμυνας» στη Μακεδονία και στη Θράκη, θωρακίζοντάς τις επιχειρηματικά και θέτοντας υπό την «ομπρέλα» τους εργαλεία όπως λιμάνια και μεταφορικά δίκτυα» .
Εδώ να σημειώσουμε πως ο κος Πάιατ (άρα οι ΗΠΑ) έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για Διαδριατικό Αγωγό (TAP) και τον διασυνδετήριο αγωγό Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB), που θα φέρει νέες (μη ρωσικές) πηγές φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, κ.ά.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό είναι το σχέδιο του ΝΑΤΟ για τα Βαλκάνια…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό είναι το σχέδιο του ΝΑΤΟ για τα Βαλκάνια…

Gepostet von VoiceNews.gr am Dienstag, 10. Juli 2018

Όπως γίνεται αντιληπτό θα αποτρέψουν με κάθε τρόπο ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα, είτε αυτή αφορά το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είτε άλλο τομέα της οικονομικής ζωής.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν ερμηνεύεται το αυξημένο ενδιαφέρον για την Αλεξανδρούπολη. Ο κος Πάιατ επισκέπτεται συχνά την Αλεξανδρούπολη και δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης για το ποιος θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης του λιμανιού μόλις τεθεί σε κίνηση η διαδικασία ιδιωτικοποίησης. «Είδα από πρώτο χέρι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και γνωρίζω ότι μπορεί να λειτουργήσει ως στρατηγικό σημείο διαμετακόμισης», δήλωνε πρόσφατα.
Για το τέλος αφήσαμε το στρατιωτικό σκέλος. Παραθέτουμε ξανά από την Καθημερινή. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολη, τονίζουν στρατιωτικές πηγές με γνώση των νατοϊκών σχεδιασμών, μπορεί να λειτουργήσει ως πύλη διέλευσης στρατευμάτων, οπλισμού και εφοδίων, σε περίπτωση ανάφλεξης στην Ουκρανία, και ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Βοσπόρου από τη σύμμαχο της Ρωσίας, Τουρκία. Με μια βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και παρουσία σε Βουλγαρία και Ρουμανία, οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ δημιουργούν ένα στρατιωτικό «περιδέραιο» στον Νότο της Ρωσίας για να ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας στην Ουκρανία και να επιτηρούν καλύτερα τη Μαύρη Θάλασσα και τα στενά του Βοσπόρου. Ως απάντηση η Μόσχα δημιούργησε στην πόλη Νις της νότιας Σερβίας βάση για «ανθρωπιστικους σκοπούς» και φέρεται να σχεδιάζει άλλη μια στα σύνορα Σερβίας – Ρουμανίας.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο λοιπόν…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares