Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΧΛΩΜΙΑΣΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!¨ΔΥΣΚΟΛΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ¨…

ΧΛΩΜΙΑΣΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!¨ΔΥΣΚΟΛΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ¨...

¨Δύσκολο φαίνεται να μπορέσει να νικήσει η Τουρκία στο Άφριν¨

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Ιντιπέντεντ Κόκμπουρν, οι ΤΕΔ θα είναι δύσκολο να νικήσουν το YPG που έχει πολεμήσει έξι έτη έναντι στην ISIS.

Ο Πάτρικ Κοκμπουρν-δημοσιογράφος της Ιντιπέντεντ έμπειρος σε θέματα Μέσης Ανατολής σε κείμενο

του συνεχίζει να σχολιάζει τον πόλεμο στην Συρία. Ο Κοκμπουρν εδώ και κάποιο διάστημα βρίσκεται στο Μένμπιτς και από εκεί αρθρογραφεί για τον πόλεμο. Το τελευταίο κείμενο του Κόκμπουρν αφορά την επιχείρηση της Τουρκίας στο Άφριν.
……………

Σύμφωνα με τον Κόκμπουρν το YPG που πολέμησε επί 6 έτη με έναν φανατικό εχθρό όπως η ISIS δεν φαίνεται να δυνατό να ηττηθεί στο Άφριν. Στο κείμενο του ο Κόκμπουρν αναφέρει :

¨Έμπειρος διοικητής ονόματι Ροζβά σχολίασε πως ¨Όταν πολεμούσαμε ενάντια στην ISIS με την αμερικανική αεροπορική κάλυψη, αισθανόμασταν ως κανονικός στρατός και έτσι φερόμασταν. Τώρα δεχόμαστε αεροπορικές επιθέσεις από την Τουρκία. Υπό αυτή την κατάσταση είμαστε σε κατάσταση στην οποία πρέπει να κινούμαστε περισσότερο σαν αντάρτες.¨

Ο Κόκμπουρν γράφει πως ο Ροζβά και η ταξιαρχία του αφού επί 45 μέρες πολέμησε στην περιοχή της Ντέιρ Ελ Ζορ ενάντια στην ISIS, τώρα αναμένουν εντολή σχετικά με το Άφριν : ¨Μόλις έρθει η εντολή αυτή η ομάδα των μελών του YPG θα ενταχθεί στις άλλες που αντιστέκονται εκεί. Ο Ροζβά δηλώνει πως ¨Εμείς γενικά χρησιμοποιούμε Καλάσνικοφ και ελαφρά όπλα σαν το RPG. Αλλά μπορούμε να δείξουμε πως θα αντισταθούμε ενάντια στα τυφέκια και στα άρματα μάχης. ¨ Αυτό δείχνει πως όσο και αν ενταθεί ο πόλεμος το YPG θα συνεχίσει να αντιστέκεται. Ο Κόκμπουρν γράφει πως οι δυνάμεις του YPG σχεδιάζουν όταν οι ΤΕΔ καταλάβουν τις αγροτικές περιοχές του Άφριν, να πάνε μέσα στο Άφριν.

Ο Κόκμπουρν γράφει : ¨Στο Άφριν δεν υπήρξε ξανά μεγάλος πόλεμος. Εάν αυτό συμβεί φαίνεται πως θα είναι το ίδιο αιματηρός με το Χαλέπι, την Ράκκα και την ανατολική Γκούτα. Τα μέλη του YPG τα οποία πολεμάνε αδιάκοπα από το 2012 και μετά σε αυτές τις συνθήκες έχουν την κατάλληλη εμπειρία. Και μάλιστα την απέκτησαν πολεμώντας ενάντια στους φανατικούς μαχητές της ISIS. Εάν ο τουρκικός στρατός μπει σε ένα πόλεμο των δρόμων, αυτό θα επιφέρει σοβαρές απώλειες. Ταυτόχρονα θα αποτελέσει αιτία και για απώλειες αμάχων. Οι Κούρδοι της Συρίας πιστεύουν πως βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ζωτική για την ζωή τους απειλή. Πιστεύουν πως η Τουρκία δεν θέλει απλά να περικυκλώσει αλλά να καταλάβει το Άφριν, ενώ αυτή η επιχείρηση των ΤΕΔ στο Άφριν που είναι ένα από τα κέντρα των Κούρδων, τους έχει πείσει πως πρόκειται για μια επιχείρηση ¨εθνικής εκκαθάρισης¨. Στην άποψη αυτή συνέβαλε και η δήλωση που έκανε ο Ερντογάν πριν αρχίσει η επιχείρηση αυτή όταν είχε δηλώσει πως ¨Στο Άφριν το 55 είναι Άραβες, το 35% Κούρδοι και το 7% Τουρκμένοι, ήρθε ο καιρός να δώσουμε το Άφριν στους πραγματικούς του ιδιοκτήτες¨.

………………….

Ο Κόκμπουρν γράφει πως ο Ιλχάν Αχμέντ-αναπληρωτής επικεφαλής των SDG του έχει πει πως ενοχλείται από το ότι η παγκόσμια κοινή γνώμη ασχολείται μόνο με την ανατολική Γκούτα. Ο Κόκμπουρν γράφει πως ο Αχμέντ του είπε πως το ίδιο δράμα υπάρχει και στο Άφριν αλλά ο κόσμος παραμένει χωρίς αντίδραση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που του ανέφερε ο Αχμέντ μέχρι τώρα στο Άφριν έχουν σκοτωθεί 204 πολίτες, εκ των οποίων τα 61 ήταν παιδιά. Σύμφωνα με τον Αχμέντ εάν η Τουρκία πετύχει στο Άφριν ο επόμενος στόχος της θα είναι το Μένμπιτς που από το 2016 και μετά βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων.

https://www.artigercek.com/turkiye-nin-afrin-de-ypg-yi-yenmesi-mumkun-gorunmuyor
8/3/2018

Πηγή : tourkikanea.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares