Τρίτη , 29 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΧΑΟΣ στα ΣΚΟΠΙΑ!Στους ΔΡΟΜΟΥΣ κατά της ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ! «Μακεδονία, Μακεδονία» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι… (ΒΙΝΤΕΟ)

ΧΑΟΣ στα ΣΚΟΠΙΑ!Στους ΔΡΟΜΟΥΣ κατά της ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ!  «Μακεδονία, Μακεδονία» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι... (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κάλεσμα έγινε μέσω των social media και η πλατεία έξω από τη Βουλή στα Σκόπια γέμισε ξανά κόσμο. Διαδηλωτές που αντιτίθενται στο όνομα “Βόρεια Μακεδονία” για τη χώρα τους και διαφωνούν με τη συμφωνία που υπέγραψαν στις Πρέσπες Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

Ήταν μια ακόμη διαδήλωση στα Σκόπια κατά της συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ. Μια ακόμα διαδήλωση που είχε ένταση, πετροπόλεμο και χημικά. Επτά αστυνομικοί και δυο διαδηλώτριες τραυματίστηκαν, ενώ έγιναν και 25 συλλήψεις!

Το ραντεβού και αυτή τη φορά δόθηκε έξω από τη Βουλή. «Μακεδονία, Μακεδονία» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, που κρατούσαν σημαίες της χώρας τους στα χέρια.

Πετροπόλεμος και χημικά στα Σκόπια
Οι διαδηλωτές εξοργίστηκαν όταν έκαναν την εμφάνισή τους πάνοπλοι αστυνομικοί. Στόχος τους να τους εμποδίσουν από το να φτάσουν στο κτίριο της Βουλής. Κατά των αστυνομικών εκτοξεύτηκαν από πέτρες και φωτοβολίδες μέχρι… καρέκλες!

ΧΑΟΣ στα ΣΚΟΠΙΑ!Στους ΔΡΟΜΟΥΣ κατά της ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ!  «Μακεδονία, Μακεδονία» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι... (ΒΙΝΤΕΟ) ΧΑΟΣ στα ΣΚΟΠΙΑ!Στους ΔΡΟΜΟΥΣ κατά της ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ!  «Μακεδονία, Μακεδονία» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι... (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, μερίδα διαδηλωτών χρησιμοποίησε εκρηκτικά και επιχείρησε να απωθήσει στον προστατευτικό φράκτη για να μπει στη Βουλή. Τότε, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.

«Για να αποτρέψει την κλιμάκωση της κατάστασης και την βίαιη εισβολή στη Βουλή, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών. Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Οι επτά αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το ίδιο και δυο γυναίκες διαδηλώτριες. Κανενός τα τραύματα δεν είναι απειλητικά για τη ζωή του.

Newsit με πληροφορίες από mkd.mk και makfax

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares