Παρασκευή , 7 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

ΧΑΟΣ! Η ΕΛΑΣ κατηγορεί την Πυροσβεστική ενώ το αλαλούμ με τον αριθμό των θυμάτων συνεχίζεται…

«Με την Πυροσβεστική δεν είχαμε επικοινωνία. Μάθαμε περίπου στις 18:10 ότι η φωτιά είχε περάσει τη Μαραθώνος», δήλωσε για το Μάτι ο πρόεδρος των Αξιωματικών της ΕΛΑΣ – Σύμφωνα με νέα στοιχεία οι νεκροί είναι 87 – Δεν έχουν ταυτοποιηθεί δύο σοροί – Παραμένει αγνοούμενο ένα άτομο

Παρόλο που έχουν περάσει 11 ολόκληρες ημέρες από την μαύρη Δευτέρα και την φονική πυρκαγιά που κόστισε τις ζωές δεκάδων ανθρώπων, η αγωνία για την εξεύρεση αγνοουμένων αλλά και την ταυτοποίηση σορών συνεχίζεται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη η Πυροσβεστική, οι νεκροί έως τώρα ανέρχονται στους 87: Έχουν ταυτοποιηθεί ήδη 81 άτομα, τέσσερα κατέληξαν νοσηλευόμενα σε νοσοκομεία της Αττικής, ενώ δύο από τα θύματα, δεν είναι δυνατό να ταυτοποιηθούν, καθώς δεν έχουν αναζητηθεί από τους συγγενείς τους, ώστε να γίνει η διαδικασία της αναγνώρισής τους μέσω DNA.

Αναλυτικά στην ενημέρωσή της η Πυροσβεστική σημειώνει:

«Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81.

Υπάρχουν επίσης, δύο μη αναγνωρίσιμοι σοροί με διαθέσιμο DNA, οι οποίοι δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά τους πρόσωπα.

Στους παραπάνω, προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο, με βάση την υποβολή επίσημης δήλωσης από φιλικό του πρόσωπο».

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και κάποιων τελευταίων δειγμάτων που έχουν απομείνει στο νεκροτομείο. Οι Αρχές εκτιμούν ότι πιθανότατα πρόκειται για τον έναν που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα και δεν αποκλείεται κάποια από τα τελευταία δείγματα να ανήκουν σε ήδη ταυτοποιημένους νεκρούς.

Ωστόσο, θα εξαντληθούν όλες οι έρευνες για την περίπτωση που μπορεί να υπάρχει και κάποιος άλλος νεκρός που δεν έχει δηλωθεί μέχρι στιγμής από κάποιους οικείους του, πράγμα το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έχει μικρές πιθανότητες.

Στο μεταξύ, άλλος ένας εγκαυματίας, από τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Σισμανόγλειο».

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής 41 εγκαυματίες, από τους οποίους οι δέκα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Επίσης, ένα παιδί παραμένει στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», σε καλή κατάσταση.

Στην Πυροσβεστική ρίχνει την ευθύνη για την τραγωδία η Ελληνική Αστυνομία

Την ίδια ώρα, αλαλούμ επικρατεί και με το ποιον βαραίνει η ευθύνη για την τραγωδία. Την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ «έδειξε» ως υπεύθυνη την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

«Με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν είχαμε επικοινωνία. Μάθαμε περίπου στις 18:10 ότι η φωτιά είχε περάσει τη λεωφόρο Μαραθώνος», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας Γιάννης Κατσιαμάκας.

«Μέχρι την ώρα που πέρασε η φωτιά την Μαραθώνος δεν μας είχαν ενημερώσει για τίποτα» υπογράμμισε ο κ. Κατσιαμάκας στο δελτίο ειδήσεων του ANT1.

«Αν μας είχαν ειδοποιήσει νωρίτερα θα είχαν οι κάτοικοι περισσότερο χρόνο αντίδρασης και θα είχαν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν τα σημεία που τελικά εγκλωβίστηκαν», τόνισε.

Σε ερώτηση για τις καταγγελίες που λένε ότι οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στο θάνατο στέλνοντάς τους στο Μάτι, ο κ. Κατσιαμάκας υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. ήταν παρούσα σε όλα τα μέτωπα. Είναι ευτύχημα ότι ο ταξίαρχος της ΕΛΑΣ που συντόνιζε τις ενέργειές μας διαμένει στη Νέα Μάκρη επί έτη και γνωρίζει όσο κανείς άλλος τη ρυμοτομία της περιοχής. Έδωσε εντολή να μην κατευθύνονται προς τη Νέα Μάκρη οι οδηγοί που κινούνταν επί της λεωφόρου Μαραθώνος και κατευθύνονταν είτε δεξιά προς τη Λούτσα είτε με αναστροφή προς το Πικέρμι».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares