Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020

ΧΑΟΣ! ΕΥΑΘ: Και το Σάββατο χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη…

ΧΑΟΣ! ΕΥΑΘ: Και το Σάββατο χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη...

Το νερό… νεράκι λένε «δυτικές συνοικίες», Καλαμαριά, Πυλαία – Αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα στο κέντρο της πόλης – Δεκάδες σχολεία κλειστά

Από μέρα σε μέρα… αναμένουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης να έρθει το νερό! Την ώρα που η ΕΥΑΘ, με νεώτερη ανακοίνωσή της, μιλά για σταδιακή ομαλοποίηση της υδροδότητης αύριο το πρωί, στη συμπρωτεύουσα συνεχίζει να επικρατεί «αλαλούμ», ενώ πληροφορίες από τοπικά ραδιοφωνικά μέσα αναφέρουν ότι το πρόβλημα δεν θα έχει λυθεί σε καμία περίπτωση μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr χωρίς νερό παραμένουν σχεδόν όλες οι «δυτικές συνοικίες», δηλαδή περιοχές όπως το Ωραιόκαστρο, Ευκαρπία του Δήμου Παύλου Μελά, Πεύκα του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, Μετέωρα και Πολίχνη του Δήμου Παύλου Μελά, αλλά και ο Εύοσμος και οι Αμπελόκηποι. Όμως και η Καλαμαριά και η Πυλαία λένε το νερό… νεράκι. Στην περιοχή της Τούμπας, το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί πλήρως, λένε κάτοικοι της περιοχής. Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει από τον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, ο οποίος υπέστη μεγάλη ζημιά, και είναι σε εξέλιξη εργασίες για την αποκατάσταση της βλάβης.

Αρχικά, η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης έλεγε πως το πρόβλημα υδροδότησης θα είχε λυθεί στις 6 το πρωί της Παρασκευής, τελικά όμως με νέα ανακοίνωση θα υπάρχουν και αύριο προβλήματα.

Η τελευταία ανακοίνωση της ΕΥΑΘ

Μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι θα έχει αποκατασταθεί η διαρροή στον αγωγό της ΕΥΑΘ, (αντικατάσταση σπασμένου τμήματος), εξαιτίας του οποίου έχει «στεγνώσει» η Θεσσαλονίκη από το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΥΑΘ, οι περιοχές προς τα δυτικά θα δουν πρώτες το νερό να τρέχει από τις βρύσες τους και σταδιακά θα γίνεται η υδροδότηση και στις υπόλοιπες περιοχές. Η υδροδότηση της πόλης αναμένεται να ομαλοποιηθεί εάν όλα πάνε καλά μέχρι τις πρωινές ώρες ή το αργότερο το μεσημέρι του Σαββάτου.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται σήμερα οι διακοπές στην υδροδότηση.

Δεν θα έχουν νερό:

• Ωραιόκαστρο του Δήμου Ωραιοκάστρου ως τις 12:00
• Ευκαρπία του Δήμου Π. Μελά ως τις 12:00
• Πεύκα του Δήμου Νεάπολης – Συκεών ως τις 12:00
• Μετέωρα του Δήμου Π. Μελά ως τις 12:00
• Πολίχνη του Δήμου Π. Μελά ως τις 12:00
• Εύοσμος του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου ως τις 12:00
• Κ. Πόλης του Δήμου Θεσσαλονίκης ως τις 10:00
• Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα ως τις 22:00
• Ανατολικό του Δήμου Δέλτα ως τις 22:00

Στις υπόλοιπες περιοχές του Πολεοδομικού θα συνεχίσουν να υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η Θεσσαλονίκη μια εβδομάδα χωρίς νερό

Το νερό… εξαφανίστηκε και η πόλη άρχισε να νεκρώνει. Οι νοικοκυρές δεν μπορούσαν να μαγειρέψουν, οι τουαλέτες στα σχολεία δεν λειτουργούσαν, ενώ σταμάτησαν οι μικροβιολογικές εξετάσεις στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, καθώς από τον τρίτο όροφο και πάνω, οι βρύσες του νοσοκομείου δεν βγάζουν νερό!

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, η διοικήτρια του νοσοκομείου Βασιλική Παπαχριστοπούλου επιβεβαίωσε πως θα σταματήσουν οι μικροβιολογικές εξετάσεις.

Προς το παρόν τα χειρουργεία γίνονται κανονικά, ενώ δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στη μονάδα τεχνητού νεφρού, καθώς έχει τις δικές της δεξαμενές.

Η διοίκηση του Ιπποκράτειου έχει ζητήσει από την ΥΠΕ και την ΕΥΑΘ να υδροδοτηθεί κατά προτεραιότητα το νοσοκομείο.

Τα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα από την διακοπή νερού.

Ήδη, ανεστάλη η λειτουργία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για να διασφαλιστεί η υγεία φοιτητών και εργαζομένων, εξαιτίας της πλήρους διακοπής υδροδότησης του Ιδρύματος από την ΕΥΑΘ.

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά

Κλειστά παραμένουν σήμερα, Παρασκευή, αρκετά σχολεία σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, για λόγους υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών, εξαιτίας των προβλημάτων υδροδότησης που παρουσιάζονται τα τελευταία 24ωρα ύστερα από τη σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση Δήμου Θεσσαλονίκης ανέφερε πως θα παραμείνουν κλειστά όσα σχολεία δεν είχαν υδροδοτηθεί έως χθες Πέμπτη 29 Μαρτίου.

Επίσης, κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία στις δημοτικές ενότητες της Πυλαίας και του Πανοράματος, εξαιτίας των προβλημάτων υδροδότησης, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

Όσα σχολεία δεν είχαν υδροδοτηθεί μέχρι χθες, λόγω της βλάβης του κεντρικού αγωγού της ΕΥΑΘ, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς.

Στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, με απόφαση του δημάρχου, Λάζαρου Κυρίζογλου, σήμερα το πρωί, με την έναρξη του ωραρίου των μαθημάτων δεν θα μπουν τα παιδιά στις αίθουσες, εάν δεν έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση στα σχολεία.

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου ανακοινώνει ότι εξαιτίας των εκτεταμένων προβλημάτων που δημιούργησε η διακοπή υδροδότησης και για λόγους υγιεινής, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί.

Στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών κλειστά θα μείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις δημοτικές ενότητες Συκεών και Αγίου Παύλου. Στη δημοτική ενότητα Νεάπολης κλειστά θα παραμείνουν το Πειραματικό Γυμνάσιο, το Πειραματικό Λύκειο, το 2ο ΓΕΛ το ΕΠΑΛ, το 4ο Γυμνάσιο και 5ο Γυμνάσιο, ενώ όλα τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Ανοιχτοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Λόγω της μεγάλης βλάβης του κεντρικού αγωγού της ΕΥΑΘ και προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα υγιεινής μαθητών και εκπαιδευτικών, ο Δήμος Ωραιοκάστρου ανακοίνωσε ότι σήμερα, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, τα σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της δημοτικής ενότητας Ωραιοκάστρου θα παραμείνουν κλειστά. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά επίσης τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΔΟΠΠΑΩ και τα ΚΔΑΠ της Δ.Ε. Ωραιοκάστρου.

Διευκρινίζεται ότι τα σχολεία που βρίσκονται στις Δημοτικές Ενότητες Μυγδονίας και Καλλιθέας, την Παρασκευή 30 Μαρτίου, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον Δήμο Παύλου Μελά, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στα οποία δεν θα έχει αποκατασταθεί η υδροδότηση με την έναρξη του ωραρίου. Ο δήμος καλεί τους γονείς και κηδεμόνες να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή να ενημερωθούν κατά την πρωινή προσέλευση από τις διευθύνσεις των σχολείων.

Χωρίς νερό, αλλά με σταθμούς Μετρό!

Την ίδια ώρα που οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης έχουν «στεγνώσει» στερούμενοι το νερό, ο Αλέξης Τσίπρας υποσχόταν άνοιγμα των σταθμών του Μετρό, όχι όμως με συρμούς, αλλά για όσους θέλουν απλά να τους επισκεφθούν!

Μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι το μετρό της πόλης παύει να είναι ανέκδοτο και ότι μετά το Πάσχα «θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους σταθμούς, που είναι έτοιμοι πλέον, ώστε να μπορεί ο κόσμος της Θεσσαλονίκης να τους επισκέπτεται», τόνισε ανέφερε πως στη διάνοιξη των σηράγγων εντοπίστηκαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ προανήγγειλε ότι λίγους μήνες μετά την κατασκευή της κύριας γραμμής θα ολοκληρωθεί και η επέκταση προς την Καλαμαριά, ενώ η βασική γραμμή θα είναι έτοιμη το 2019.
Ζωή Ψαρρά για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares