Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023

ΧΑΜΟΣ στη Βρετανία με τον Ρώσο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ! Δύο άνθρωποι σε ΚΡΙΣΙΜΗ κατάσταση από εισπνοή ουσίας…


Δύο άνθρωποι παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από έκθεσή τους σε άγνωστη ουσία στο Σάλσμπερι της νοτιοδυτικής Αγγλίας, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία διευκρινίζοντας ότι ένα μέλος των υπηρεσιών παροχής Πρώτων Βοηθειών παραμένει επίσης στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας η παμπ Bishop’s Mill που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε το ζευγάρι έχει σφραγισθεί μετά το περιστατικό, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Ο ένας από τους δύο νοσηλευόμενους σε κρίσιμη κατάσταση είναι πρώην Ρώσος διπλός πράκτορας που είχε καταδικασθεί για προδοσία στη Μόσχα για την παράδοση των ονομάτων δεκάδων Ρώσων πρακτόρων στη βρετανική υπηρεσία αντικατασκοπείας MI6, σύμφωνα με βρετανικές αστυνομικές πηγές.

Από την πλευρά τους η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και οι υπηρεσίες της κυβέρνησης ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις στο Σάλσμπερι, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της, ενώ δύο άτομα νοσηλεύονται ύστερα από την έκθεσή τους σε άγνωστη ουσία.

«Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, περιλαμβανομένου και του αριθμού 10 (της Ντάουνινγκ Στριτ, η επίσημη πρωθυπουργική κατοικία) ενημερώνονται για τις εξελίξεις, όπως θα αναμένατε. Πρόκειται για μια έρευνα σε εξέλιξη, της οποίας ηγείται η αστυνομία», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς για το πώς η Μέι θα περιέγραφε τη σχέση της Βρετανίας με τη Ρωσία, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η πρωθυπουργός υπήρξε σαφής για τις απόψεις της για τη Ρωσία.

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ανησυχεί σοβαρά από αυτά που μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης για τη νοσηλεία του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και παραπονέθηκε ότι το περιστατικό χρησιμοποιείται για να δαιμονοποιηθεί η Ρωσία.

Η πρεσβεία ανακοίνωσε ότι θέλει πληροφορίες για το περιστατικό από τις βρετανικές αρχές και ζήτησε να τερματιστεί αυτό που χαρακτήρισε «δαιμονοποίηση της Ρωσίας».

«Ο τρόπος που περιγράφουν την κατάσταση τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης προκαλεί σοβαρή ανησυχία», ανέφερε σε ανακοίνωση εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας. «Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ξεκινούν γρήγορα μια νέα φάση αντιρωσικής καμπάνιας».

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares