Τετάρτη , 8 Δεκεμβρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΧΑΜΟΣ! Αντιπρόεδρος ΑΝΕΛ: Υπάρχει αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη…

Την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι ΑΝΕΛ το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την πρόταση του Πάνου Καμμένου κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του για δημιουργία βάσεων των ΗΠΑ σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να καταλαγιάσουν την οργή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση αυτή, επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης.

Αν και ο κ. Σγουρίδης ήταν βουλευτής επί 20 χρόνια, υπηρετώντας σε 11 εξ αυτών ως αντιπρόεδρος της Βουλής, εκστόμισε σε συνέντευξή του στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι η αμερικανική βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη είναι… πραγματικότητα!

Μια ημέρα νωρίτερα, βέβαια, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ είχε ξεκαθαρίσει, σε συνέντευξή του στη ΔΕΛΤΑ τηλεόραση, αν η Ουάσινγκτον σκέφτεται να κάνει βάση στην Αλεξανδρούπολη.

«Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα κατασκευάστει καμία βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη. Θα είμαστε χαρούμενοι αν μπορούμε να έχουμε συνεργασίας που ήδη έχουμε όταν φέραμε τα ελικόπτερα δια μέσου της Αλεξανδρούπολης. Δεν πρόκειται να φτιάξουμε μια βάση, η κύρια πλατφόρμα είναι και παραμένει ο κόλπος της Σούδας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ.

Δείτε την απάντηση του κ. Πάιατ στο 6:15 του βίντεο:

Εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα με τον οποίο επικοινώνησε το protothema.gr, τόνισε, επίσης, ότι δεν υπάρχει αμερικανική βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη υπενθυμίζοντας τη δήλωση αυτή του πρεσβευτή Πάιατ.

Η τόσο ξεκάθαρη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ δεν φαίνεται να απασχόλησε, ωστόσο, τον κ. Σγουρίδη, ο οποίος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο καθώς εκτός της κοινοβουλευτικής εμπειρίας που διαθέτει, είναι και αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Είναι μια πραγματικότητα, ήδη η βάση των ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη υπάρχει απλώς δεν έχει ονομαστεί. Η παραμονή των Stealth στη Λάρισα υπάρχει. Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι ήδη μια πραγματικότητα» είπε αρχικά ο κ. Σγουρίδης

Σε διευκρινιστική ερώτηση, μάλιστα, για το αν όντως υπάρχει αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη ο κ. Σγουρίδης επέμεινε χωρίς δισταγμό: «ναι, δεν υπάρχει βάση στην Αλεξανδρούπλη ων ελικοπτέρων; Κι αυτό γίνεται γιατί θα έρχεται το υγροποιημένο αέριο από τα σχιστολιθικά πετρώματα της Αμερικής και το lpg (σ.σ. το υγροποιημένο φυσικό αέριο ονομάζεται lng) θα περνάει στον αγωγό για να πηγαίνει πάνω στα Βαλκάνια».

Από τη στιγμή, όμως, που ο Τζέφρι Πάιατ έχει διατυπώσει ρητά ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να φτιάξουν μια βάση στην Αλεξανδρούπολη – ενώ την ύπαρξη βάσης διαψεύδει και το ελληνικό υπουργείο Άμυνας – για τα όσα είπε ο κ. Σγουρίδης ισχύουν δύο τινά:

– Ή έκανε λάθος και θα πρέπει να απολογηθεί

– Ή εφόσον επειμείνει και δεν ανασκευάσει, βρισκόμαστε μπροστά σε μια αντίστοιχη υπόθεση όπως αυτή της Κύπρου στην οποία αποδείχθηκε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι και τον Αύγουστο του 2017 λειτούργησε αμερικανική αεροπορική βάση στην Κύπρο, έναντι κόστους πέριξ των 20 εκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο, χωρίς να το γνωρίζει ο Κυπριακός λαός

Πρώτο Θέμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares