Σάββατο , 23 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!Στις ΦΥΛΑΚΕΣ των ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ έστειλαν τους ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ μας… (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλλη μια μέρα βρίσκει τους στρατιωτικούς μας στα λεγόμενα «λευκά κελιά». Oι φυλακές Υψίστης Ασφαλείας τύπου F στις οποίες κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι ένα από τα σκληρότερα σωφρονιστικά ιδρύματα. Στα κελιά δεν έχουν ρεύμα και νερό.

Οι προφυλακισμένοι στρατιωτικοί μας έχουν σταλεί στις ίδιες φυλακές που βρίσκεται κι ο Σελαχαττίν Ντεμιρτάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, σε μία τρύπα 10 τ.μ. σαν τους αρουραίους ζουν οι τρόφιμοι στη συγκεκριμένη φυλακή της Αδριανούπολης. Όταν περνάς αυτή την πόρτα είναι σαν να περνάς τις πύλες της κολάσεως, λέει ένας κρατούμενος.
Οι φυλακές τύπου F αποτελούν μετεξέλιξη των «λευκών κελιών» της Γερμανίας. Την απομόνωση σπάνε τα ουρλιαχτά των κρατουμένων από τα βασανιστήρια.
Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, ο Ερντογάν έχει γεμίσει τις συγκεκριμένες τουρκικές φυλακές με τους πολέμιούς του, τους προδότες, όπως τους αποκαλεί.

Οι κρατούμενοι κάνουν λόγο για «κελιά φέρετρα».

Οι Έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται εκεί μαζί με δολοφόνους και στυγνούς εγκληματίες. Όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι. Απαγορεύεται το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και τα βιβλία. Οι κρατούμενοι δεν βγαίνουν ούτε για φαγητό.

Οι αυλές περιβάλλονται από τοίχο ύψους οχτώ μέτρων. Αν θέλει να δει τον ουρανό πρέπει να σηκώσει το κεφάλι και αυτό εφόσον του επιτραπεί η έξοδος.
Η μεταφράστρια Τζανάν Χουσεΐν Τουρτογκάν, η οποία συνάντησε τους Έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές της Αδριανούπολης, μίλησε σε εκπομπή του καναλιού Ε και αποκάλυψε πως οι νέοι μας είναι δυνατοί.

Όπως τόνισε, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ψυχραιμία.

«Κάναμε και καλαμπούρι, και μιλήσαμε και γελάσαμε».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares