Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

ΤΩΡΑ! Μόλις ξεκίνησε ο Ιερός Πόλεμος: ΕΚΤΑΚΤΗ ανακοίνωση Τσίπρα…

Απάντηση στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου δίνει η κυβέρνηση, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδας ότι οι κληρικοί θα παραμείνουν στο καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων, όπως μέχρι σήμερα.

Αποφασισμένη να προχωρήσει ακόμα και μονομερώς στο θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν μπορεί να παραμείνει το υπάρχον καθεστώς, ωστόσο, θα θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου στο πλαίσιο της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου.

«Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέληξε ομοφώνως στην απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος Πολιτείας – Εκκλησίας στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος», αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και συνεχίζει:

Ως εκ τούτου, η Ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου, που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους.
Το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε γνώση της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πριν κατατεθεί στη Βουλή.

Το δε καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί –σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares