Τρίτη , 22 Ιανουάριος 2019
Τελευταία Νέα

Τρόμος στην Αθήνα για τις γυναίκες! Τους έταζαν δουλειά και τις εξέδιδαν…

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξέδιδε γυναίκες προχώρησε την Παρασκευή (13.04.2018) η αστυνομία. Συνολικά 8 μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 25 έως 68 ετών, συνελήφθησαν ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμα οκτώ άτομα.

Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα – κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών, εμπρησμό, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, παραχάραξη, παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης, παραβίαση σφραγίδων, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα, πλαστογραφία πιστοποιητικών κατά συναυτουργία, παραβάσεις της νομοθεσία για τα όπλα, διευκόλυνση ακολασίας άλλων, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις.

Πώς έφτασαν στα ίχνη τους
Η αντίστροφη μέτρηση για την οργάνωση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2018 όταν εντοπίστηκαν από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων δύο αλλοδαπές γυναίκες, θύματα εμπορίας ανθρώπων με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευσή τους, από εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στη χώρα μας και στο εξωτερικό.

Πώς λειτουργούσε η οργάνωση
Η οργάνωση λειτουργούσε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Έβρισκαν γυναίκες από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης οι οποίες βρίσκονταν σε ευάλωτη κοινωνική και οικονομική θέση, και με το πρόσχημα ότι θα τους βρουν δουλειά με πολλά λεφτά στην Ελλάδα, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους και τις προωθούσαν στην Ελλάδα.

Τις «φυλάκιζαν» σε οίκους ανοχής και τις έβγαζαν στο «κλαρί»
Στην συνέχεια μέλη της οργάνωσης παραλάμβαναν τις γυναίκες και τις εγκαθιστούσαν σε οικίες στο κέντρο της Αθήνας, όπου επιτηρούσαν πλήρως τις κινήσεις τους.

Στη συνέχεια, με τη χρήση ψυχολογικής βίας, απειλών και με το πρόσχημα υποτιθέμενου υπέρογκου χρέους που είχε δημιουργηθεί από την τακτοποίηση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, που εκμεταλλεύονταν τα μέλη της οργάνωσης, παρακρατώντας μεγάλο μέρος των εσόδων τους.

Αποσκοπώντας μάλιστα στη μεγιστοποίηση του κέρδους τους, προέβαιναν στη νομιμοποίηση της παραμονής των εκδιδόμενων γυναικών, είτε μέσω κατάρτισης πλαστών σφραγίδων εισόδου και εξόδου από έδαφος Schengen , είτε εκδίδοντας πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις για την παράταση της διαμονής τους.

Έβαζαν ντετέκτιβ για όσες κατάφερναν να ξεφύγουν
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν επιστρατεύσει και διάφορες μεθόδους εντοπισμού γυναικών που είχαν διαφύγει από τον έλεγχο τους, προσλαμβάνοντας ιδιωτικό ερευνητή επικαλούμενοι την υποτιθέμενη εξαφάνιση των γυναικών ή δημιουργώντας ψευδείς λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό να τις παραπλανήσουν.

Έκαψαν κατάστημα και… απείλησαν άτομα
Επιπλέον, μέλη τη οργάνωσης απείλησαν τουλάχιστον δύο άτομα που λειτουργούν κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, τους οποίους υποπτεύονταν ότι συνέδραμαν τις προαναφερόμενες γυναίκες κατά τη διαφυγή τους, ενώ με σκοπό τον εκφοβισμό τους, άγνωστοι δράστες προκάλεσαν πυρκαγιά στην πρόσοψη του καταστήματος.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το χρηματικό ποσό των 11.410 ευρώ,
τρία διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου και εξόδου,
διαβατήριο τρίτου προσώπου,
πλήθος έγγραφων και ιδιόχειρων σημειώσεων αναφορικά με τη λειτουργία οίκων ανοχής,
αυτοκίνητο και
σιδερογροθιά.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κύρια Ανάκριση, ενώ θα πραγματοποιηθούν και όλες οι απαραίτητες ενέργειες, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, προκειμένου να εντοπιστούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διαμένουν στο εξωτερικό.

Δείτε φωτογραφίες

newsit.gr

Γράψτε τα σχόλια σας...
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares
loading...