Σάββατο , 29 Ιανουαρίου 2022
Τελευταία Νέα

ΤΡΟΜΟΣ στη Λαμία! Εμφανίστηκε ΣΑΡΚΟΦΑΓΟ έντομο…

Πανικός προκλήθηκε στο δημαρχείο της Λαμίας όταν εμφανίστηκε το μεγαλύτερο σαρκοφάγο έντομο στην Ευρώπη.

Οι εργαζόμενοι, μη μπορώντας να καταλάβουν τι ακριβώς είναι, απευθύνθηκαν σε φιλοζωική εταιρεία και η η αντιπρόεδρος Αγγέλα Μπαρτσιώκα, κατάφερε και έδιωξε το έντομο από τον χώρο.

Μετά από επικοινωνία που είχαν οι υπάλληλοι του δημαρχείου με τον σύλλογο ΑΝΙΜΑ, έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για το μεγαλύτερο σαρκοφάγο και υδρόβιο έντομο στην Ευρώπη, τον Λιθόκερο, Lethocerus patruelis, Belostomatidae.

Εντυπωσιακή είναι και η ανάρτηση της κας Μπαρτσιώκα μετά το… δύσκολο έργο της:
«Μια “δύσκολη” αποστολή μού προέκυψε χθες Σάββατο, όταν δεχθήκαμε τηλέφωνο από το γραφείο του δημάρχου κ. Σταυρογιάννη για ένα υπερμέγεθες έντομο που βρισκόταν έξω από το δημαρχείο…

Πήγα και το παρέλαβα…και προς στιγμή….μετά την έκπληξή μας τόσο για το μέγεθός του όσο και για τη μορφή του, δεν ξέραμε πώς να το χειριστούμε!
Με σκύλους και γάτες ασχολούμαστε κατά κόρον, με άγρια ζώα έχουμε εμπειρία, ιδιαίτερα με πουλιά, για έντομα όμως πρώτη φορά επιχειρούσαμε “διάσωση”…

Μετά από διάφορες αναζητήσεις σε επαγγελματίες της πόλης που ασχολούνται με απεντομώσεις, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να μας βοηθήσουν, την λύση μας την έδωσε για άλλη μια φορά η κ.Γανωτή από ΑΝΙΜΑ.

Στείλαμε τη φωτογραφία του εντόμου και μπαίνοντας σε μια μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο …ιδού το αποτέλεσμα…

“H φωτογραφία σας δείχνει έναν Λιθόκερο, Lethocerus patruelis, Belostomatidae, σαρκοφάγο, είναι το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο στην Ευρώπη, έχει πολύ ισχυρό και επίπονο δάγκωμα, μπορεί να καταβροχθίσει μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια.”

Μεγάλη απορία: Πώς βρέθηκε ένα τέτοιο έντομο στην πόλη, έξω από το Δημαρχείο?
Θα ασπαστώ μάλλον την άποψη του κ.Δημάρχου, (ο οποίος ενημερώθηκε για το είδος και την ονομασία του εντόμου), ότι κάποιο πουλί το είχε αρπάξει από το περιβάλλον του και του έπεσε…

Το έντομο θα αφεθεί σήμερα σε περιβάλλον με νερό και βλάστηση και μακρυά από κατοικημένη περιοχή,μιας και δαγκώνει άγρια, όπως μας ενημέρωσαν….

Κι επειδή το χιούμορ κακό δεν κάνει…θα αναφέρω και ότι χθες στην εκδήλωσή μας στο “PEOPLE” το έντομο βαφτίστηκε …με το όνομα πολιτικού αντιπάλου του Δημάρχου, μιας και ήταν έξω από το Δημαρχείο και άρα το “πολιορκούσε”……εκλογές γαρ…
Δεν θα σας πω το όνομά του…Βρείτε το!».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares