Δευτέρα , 18 Ιανουαρίου 2021

ΤΡΟΜΟΣ στη Δύση! Η Ρωσία αναπτύσσει ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ τορπίλες που θα προκαλούν ΤΣΟΥΝΑΜΙ…


Η Ρωσία σχεδιάζει να αναβιώσει πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών τορπιλών υψηλής ισχύος, δήλωσε ο Σαμίλ Αλίεφ, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς της Ρωσίας σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Σύμφωνα με την RIA Novosti , επικαλούμενη τον επιστήμονα, η Ρωσία αναθεωρεί την ιδέα του ακαδημαϊκού Αντρέι Ζαχάρωφ να δημιουργήσει μια υπερ-ισχυρή τορπίλη με πυρηνική κεφαλή.

“Τώρα υπάρχει μια τάση να επιστρέψουμε σε ιδέες που δεν είχαν πραγματοποιηθεί πριν. Τώρα αναθεωρούνται οι απόψεις του Ζαχάρωφ για την παραγωγή τορπιλίων μήκους 24 μέτρων, διαμέτρου 1,5 μέτρων με πυρηνική κεφαλή και δραστικό βεληνεκές 50 χιλιομέτρων, “αναφέρει ο Σάμιλ Αλίεφ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στη Σοβιετική Ένωση υπήρξε ένα σχέδιο το οποίο αφορούσε την ανάπτυξη εξαιρετικά ισχυρών τορπιλών για να χρησιμοποιηθούν εναντίον ναυτικών βάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και για να πλήξουν παράκτιες πόλεις. Η έκρηξη μιας τέτοιας βόμβας θα μπορούσε να προκαλέσει ένα γιγάντιο κύμα – ένα τσουνάμι που θα κατέστρεφε τα πάντα στην ακτή και ακόμη και μακριά από την ακτογραμμή.

Ο Σαμίλ Αλίγιεφ επίσης σημείωσε ότι η ιδέα στην ΕΣΣΔ “δεν πραγματοποιήθηκε όχι επειδή δεν λειτούργησε καλά, απλά δεν υπήρχαν χρήματα”.
onalert.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares