Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ οι Ουκρανοί! ΑΓΝΩΣΤΟ Ρωσικό ΟΠΛΟ κατέρριψε drone τους… (ΒΙΝΤΕΟ)

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΙ οι Ουκρανοί! ΑΓΝΩΣΤΟ Ρωσικό ΟΠΛΟ κατέρριψε drone τους... (ΒΙΝΤΕΟ)


Viral έχει γίνει βίντεο από εμπορικό drone ουκρανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης, που πετούσε κοντά στην πρώτη γραμμή του μετώπου Ουκρανίας-Ρώσων Αυτονομιστών (και ρωσικών δυνάμεων), κάπου στο Ντονμπάς.

Το βίντεο και την κατάρριψη έκανε ρεπορτάζ το C4isrnet.com.

Η NGO της Ουκρανίας έστειλε ένα drone του εμπορίου, και μετέδιδε βίντεο από εγκαταστάσεις στη μεθόριο. Ξαφνικά, εκεί που όλα έβαιναν καλώς, το drone έπεσε με μεγάλη ταχύτητα και χάθηκε η σύνδεση και φυσικά η εικόνα. Αυτό όμως που έχει προβληματίσει, είναι το πως έγινε η κατάρριψη.Το σύστημα δεν έχει αναγνωριστεί, την στιγμή που υπάρχει μια εκτεταμμένη βάση αντί-drone όπλων, με 255 διαφορετικά συστήματα, από παρεμβολείς μέχρι πολυβόλα.

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως το drone χτυπήθηκε από λέιζερ ή όπλο κινητικής ενέργειας. Επίσης δεν έγινε radio frequency (RF) jamming, ή δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιο όπλο παρεμβολής σε δορυφορικό σύστημα πλοήγησης (GNSS). Στην πρώτη περίπτωση το drone έπρεπε απλά να γυρίσει πίσω από εκεί που εξαπολύθηκε, στη δεύτερη να μείνει ακίνητο ή να προσγειωθεί κάπου. Δεν έγινε επίσης προσπάθεια spoofing, καθώς σε αυτή την περίπτωση ο επιτιθέμενος παίρνει τον έλεγχο του drone.

H υπόθεση που γίνεται είναι πως χρησιμοποιήθηκε κάποιο όπλο (RF) jamming, αλλά που μπορεί και αποσταθεροποιεί το drone. Η άλλη είναι πως χρησιμοποιήθηκε κάποιο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, με άγνωστες λοιπές ιδιότητες.
ptisidiastima.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares