Παρασκευή , 22 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΤΡΕΜΟΥΝ οι Βρετανοί και καλούν τους πολίτες να ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ! Πάλι βλέπουν ρωσικά φαντάσματα…

Έκκληση στους πολίτες να μην αγγίζουν τίποτα από το δρόμο απευθύνουν οι βρετανικές αρχές καθώς το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από το νευροτοξικό παράγοντα Novichok δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Όπως λένε τα αντικείμενα που είναι πεταμένα μπορεί να έχουν μολυνθεί με νευροτοξικές ουσίες που έχουν βάλει Ρώσοι κατάσκοποι.

Η 44χρονη Ντάουν Στάρτζες και ο 45χρονος Τσάρλι Ρόουλει φέρονται να είναι χρήστες ναρκωτικών και σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, μπορεί να χρησιμοποίησαν μία σύριγγα πεταμένη στο δρόμο την οποία χρησιμοποίησαν οι επίδοξοι δολοφόνοι του Σεργκέι Σκρίπαλ για να μεταφέρουν το δηλητήριο.

Το ζευγάρι βρέθηκε λιπόθυμο σε απόσταση μόλις επτά μιλίων από το σημείο που δηλητηριάστηκε ο Ρώσος πρώην διπλός κατάσκοπος Σεργκέι Σκρίπαλ και η κόρη του, Γιούλια.

Η Αντιτρομοκρατική της Βρετανίας έστειλε δείγματα στο εργαστήριο του Porton Down του Υπουργείου Υγείας και επιβεβαίωσε ότι η ουσία ήταν Novichok, με την οποία είχε δηλητηριαστεί ο Ρώσος πρώην διπλός κατάσκοπος.

Η γιατρός Ντέιμ Σάλι Ντέιβις εξέδωσε προειδοποίηση πριν από λίγες ώρες:«Θα πρέπει να προειδοποιήσω το κοινό να προσέχει τα άγνωστα αντικείμενα που είναι πεταμένα στους δρόμους.»

Ο εμπειρογνώμονας χημικών όπλων,Χάμις ντε Μπρίτον Γκόρντον δήλωσε στην εφημερίδα «Daily Mail» ότι το Novichok θα μπορούσε να επιβιώσει για «μήνες ή και περισσότερο» μέσα σε μια σύριγγα.

Στο μεταξύ ο Βρετανός υπουργός Ασφάλειας κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να δώσει λεπτομέρειες για την επίθεση με τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok στον πρώην διπλό πράκτορα και στην κόρη του αφού δύο Βρετανοί πολίτες δηλητηριάστηκαν με την ίδια ουσία.

«Το ρωσικό κράτος θα μπορούσε να διορθώσει αυτό το «λάθος», θα μπορούσαν να μας πουν τι συνέβη, τι έκαναν και να συμπληρώσουν κάποια από τα σημαντικά κενά που εμείς προσπαθούμε να κλείσουμε», δήλωσε ο υπουργός Ασφάλειας Μπεν Γουάλας σήμερα στο ραδιόφωνο του BBC.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων δήλωσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ θα κάνει σήμερα μια ανακοίνωση στο κοινοβούλιο για τον νευροτοξικό παράγοντα που δηλητηρίασε τους δύο Βρετανούς.
protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares