Κυριακή , 8 Δεκέμβριος 2019

Τρέμουν στην κατεχόμενη Κύπρο: Δεν φοβόμαστε τους Έλληνες, φοβόμαστε τον Ερντογάν…

Με άρθρο της η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) αναφέρεται στον Σενέρ Λεβέντ, εκδότη της εφημερίδας «Αφρική» που εκδίδεται στη βόρεια Κύπρο και έχει δεχθεί επιθέσεις από μερίδα Τουρκοκυπρίων αλλά και της Άγκυρας διότι «λέμε απλά και καθαρά ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή».

Ο Λεβέντ σχολιάζει την επίσκεψη που έκανε στην κατεχόμενη Κύπρο ο Ρ.Τ. Ερντογάν τον περασμένο Ιανουάριο και στις παροτρύνσεις του «οι Κύπριοι αδελφοί να δώσουν την κατάλληλη απάντηση στην αντιδραστική εφημερίδα» και όπως δηλώνει, οι πιστοί υπήκοοι του Τούρκου ηγέτη ακολούθησαν την εντολή του και οι συντάκτες του εντύπου δέχθηκαν σφοδρές επιθέσεις.

Όπως τονίζει ο Σενέρ Λεβέντ αναφερόμενος στις σχέσεις μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων λέει: «Το 1974 έγιναν εδώ πολλά εγκλήματα πολέμου. Οι Τουρκοκύπριοι έφεραν ευθύνη και για το λόγο αυτό θέλουν σήμερα έναν Τούρκο στρατιώτη έξω από την πόρτα τους. Η αληθινή απειλή δεν είναι όμως η καθυστερημένη εκδίκηση της ελληνικής πλευράς αλλά η Τουρκία».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares