Τρίτη , 26 Σεπτεμβρίου 2023

Τρέμουν μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες! Πως μπορούν να συνδεθούν με την ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ…

Η μαζική κατασκευή για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προκαλεί μια έκρηξη στην παραγωγή κοβαλτίου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου διαπιστώθηκε ότι ορισμένα ορυχεία είναι επικίνδυνα και απασχολούν παιδιά.

Η παραγωγή από τα παραδοσιακά μεταλλεία αυξήθηκε τουλάχιστον κατά το ήμισυ του περασμένου έτους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματούχων σε τρεις από τους μεγαλύτερους διεθνείς προμηθευτές του μετάλλου, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί να μιλούν για το θέμα .Το κρατικό ορυχείο Gecamines εκτιμά ότι η παραγωγή κοβαλτίου αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο της συνολικής παραγωγής της χώρας το 2017.

Αυτό προκαλεί ανησυχία για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Volkswagen AG και η Tesla Inc., οι οποίοι επιδιώκουν να εξασφαλίσουν μακροπρόθεσμες προμήθειες του συστατικού των μπαταριών, αλλά δεν θέλουν να εμπλακούν σε ένα σκάνδαλο για τις ανήθικες πρακτικές εξόρυξης και την παιδική εργασία.

Εταιρείες, όπως η Apple Inc. και η Microsoft Corp., υπέστησαν κακή δημοσιότητα μετά από έκθεση του Διεθνής Αμνηστίας του 2016, σύμφωνα με την οποία παιδιά δούλευαν σε κονγκολέζικα ορυχεία για να σκάψουν και να βρουν κοβάλτιο, το οποίο προοριζόταν για τα gadget των εταιρειών αυτών.

(πληροφορίες από bloomberg)

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares