Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Το… 2019 θα ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ τα μέλη του Ρουβίκωνα! Πήραν ΑΝΑΒΟΛΗ στη σημερινή δίκη…


Στις 15 Φεβρουαρίου 2019 θα καθίσουν εκ νέου στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου Αθηνών τα δώδεκα μέλη του Ρουβίκωνα που κατηγορούνται για ενέργειες της οργάνωσης, μιας και η δίκη που ήταν προγραμματισμένη για…
σήμερα πήρε τελικά αναβολή. Μετά τη συνένωση των δικογραφιών τον περασμένο Μάρτιο με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, το αντικείμενο της υπόθεσης είναι η παρέμβαση των μελών της συλλογικότητας στο γραφείο γιατρού στον «Ευαγγελισμό», η παρέμβαση ενάντια στις διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ σε νοικοκυριά, η διαμαρτυρία στην οικία του Γερμανού πρέσβη υπέρ των προσφύγων, αλλά και στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας κατά του πολέμου στην Υεμένη.

Επίσης στη δικογραφία περιλαμβάνονται η διαμαρτυρία στα δικαστήρια Λάρισας ενάντια στην απελευθέρωση στρατιωτικού που κατηγορούνταν για βιασμό, η παρέμβαση στην αεροπορική Turkish Airlines ως αλληλεγγύη στους Κούρδους, η παρέμβαση στο υπουργείο Οικονομικών και τέλος η παρέμβαση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διακεκριμένες φθορές και παράνομη βία.

Στο Αυτόφωρο για την εισβολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα (διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διέγερση, απείθεια και άρνηση δακτυλοσκόπησης) άσκησε ο εισαγγελέας στα 20 μέλη του Ρουβίκωνα που συνελήφθησαν χθες στην προσπάθειά τους να μπουν μέσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θέλοντας να στείλουν μήνυμα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.
pontos-news.gr

Shares