Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών…

Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών...

Στο κοιμητήριο του Ζωγράφου, σήμερα το μεσημέρι, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες συνόδευσαν τον Χρήστο Σιμαρδάνη στην τελευταία του κατοικία.

Ο αγαπητός ηθοποιός έφυγε από τη ζωή λίγο πριν κλείσει τα 61 του χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους και τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας. Επιθυμία της οικογένειάς του ήταν αντί στεφάνων στην κηδεία τα χρήματα να δοθούν στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία».

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας

Τους τελευταίους μήνες ο Χρήστος Σιμαρδάνης αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Με τον σύντροφό του και καλούς του φίλους στο πλευρό του, ανέβαινε τον προσωπικό του «Γολγοθά» με διακριτικότητα.

Τα φετινά Χριστούγεννα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα γιατί χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε κλινική. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», ο Χρήστος Σιμαρδάνης είχε κάποιες οργανικές ενοχλήσεις που τον οδήγησαν στο γιατρό, ο οποίος του συνέστησε να κάνει μια σειρά εξετάσεων. Η συνέχεια βρήκε τον ηθοποιό να νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας.

«Έμεινε μέσα για περίπου 15 ημέρες. Ήταν αγωνιστής και δεν έχανε το χαμόγελό του. Αντιμετώπιζε το πρόβλημα της υγείας του με θάρρος, όπως συνήθιζε να κάνει γενικότερα σε δύσκολες καταστάσεις της ζωής, και πίστευε ότι όλα θα πάνε καλά», είπε άνθρωπος από το στενό του περιβάλλον. Μέχρι το τέλος κατάφερε να μείνει δυνατός και αισιόδοξος.

Ποιος ήταν ο Χρήστος Σιμαρδάνης
Γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1957 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Εκεί έζησε μέχρι την ηλικία των έξι ετών. Σπούδασε υποκριτική στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο. Από μικρός ήθελε να γίνει ηθοποιός αλλά οι γονείς του δεν συμφωνούσαν. Ήθελαν να τον στείλουν να σπουδάσει στις ΗΠΑ. Αλλά τελικά κατέληξε στο Λονδίνο κι εκεί κατάφερε να ακολουθήσει τ’ όνειρό του.

Η φωνή του Χρήστου Σιμαρδάνη είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές στην Ελλάδα. Είναι η φωνή του MEGA. Η φωνή που μας πληροφορούσε για πολλά χρόνια μέσω των διαφημιστικών του σποτ, για ό,τι σχετίζονταν με το μεγάλο κανάλι. Αλλά ο Χρήστος, πάνω απ’ όλα ήταν και σπουδαίος ηθοποιός. Με συμμετοχές σε εξαιρετικά φιλμ όπως τον «Μελισσοκόμο», τα «Πέτρινα χρόνια» και πιο πρόσφατα το «Κλάμα βγήκε από τον παράδεισο», έγινε ακόμα πιο γνωστός με τον -κρυφογκέι- ρόλο του μπάτλερ στην «Νταντά» και ως ένας από τους «Λατρεμένους γείτονες». Σε συνεντεύξεις του απόλυτα συνειδητοποιημένος εξηγούσε πως ήταν άθεος, ψηφοφόρος του ΚΚΕ και πως ποτέ στη ζωή του δεν ένιωσε την ανάγκη να κρύψει την ερωτική του ταυτότητα, καθώς πάντοτε τη θεωρούσε αυτονόητη παραδοχή.Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών... Το «τελευταίο χειροκρότημα» στον Χρήστο Σιμαρδάνη από πλήθος καλλιτεχνών...

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares