Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της συνομιλίας Τσίπρα-Πούτιν! Το Κρεμλίνο αποκαλύπτει…

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της συνομιλίας Τσίπρα-Πούτιν! Το Κρεμλίνο αποκαλύπτει…

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο αναφορικά με τη ν τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σημειώνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Κρεμλίνο.

Επιπλέον, ενημέρωσε πως ο κος Τσίπρας ζήτησε να ενημερωθεί για την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κρεμλίνου:
«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συνεχάρη τον Βλάντιμιρ Πούτιν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές. Και οι δυο πλευρές επαναβεβαίωσαν την πρόθεση τους να προωθήσουν κι άλλο την συνεργασία Ρωσίας Ελλάδας. Τόνισαν επίσης την ικανοποίηση τους για την αυξανόμενη συνεργασία στον εμπορικό τον οικονομικό και τον ανθρωπιστικό τομέα.

Ύστερα από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα ο προεδρος της Ρωσίας τον ενημέρωσε για την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αμερικανό πρόεδρο Ντοναλντ Τραμπ. Συζητήθηκαν επίσης θέματα ευρωπαϊκής ασφαλείας αλλά και οι εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Οι δυο ηγέτες συζήτησαν επίσης και την κατάσταση μετά τις κατηγορίες της Βρετανίας εναντίον της Ρωσίας μετά το περιστατικό στο Σαλισμπουρι.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν προσκάλεσε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα στην Ρωσία«.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares