Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Το μεγάλο «κόλπο» του Τραμπ για να ‘βουλώσει’ τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ και να ‘ΣΥΜΠΛΕΥΣΕΙ’ με τον ΠΟΥΤΙΝ;..

Το μεγάλο «κόλπο» του Τραμπ για να 'βουλώσει' τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ και να 'ΣΥΜΠΛΕΥΣΕΙ' με τον ΠΟΥΤΙΝ;..

Ένα περίεργο παιγνίδι παίζεται μεταξύ Τραμπ και Πούτιν. Είναι παιγνίδι κόντρας ή παιγνίδι σύμπραξης; Ας εξηγήσουμε λίγο τι εννοούμε καθώς τα πράγματα ίσως δεν είναι αυτό που φαίνονται.

Γι αρχή θα πρέπει να θυμίσουμε πως σύσσωμα τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ, ΜΜΕ που ελέγχονται από τους Δημοκρατικούς, είναι κατάφορα ενάντια στον Τραμπ. Πέρα από τις όποιες ιδεολογικές διαφορές (Ρεπουμπλικάνοι-Δημοκρατικοί) η βασική κατηγορία κατά του Αμερικανού Προέδρου είναι πως εξελέγη με τη βοήθεια των Ρώσων που χάκαραν το σύστημα ψηφοφορίας. Φυσικά τίποτα δεν αποδειχτεί ενώ η πολύμηνη έρευνα του Μιούλερ δεν έχει οδηγήσει σε κάτι το ιδιαίτερο.
Ωστόσο τα ΜΜΕ συνεχίζουν και ‘χτυπούν’ τον Τραμπ. Ερχόμαστε τώρα στο κομμάτι των τρεχουσών εξελίξεων που ίσως να μην είναι αυτό που φαίνεται.
1) Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμφωνεί με την εκτίμηση της Βρετανίας ότι η Ρωσία ευθύνεται για την επίθεση με τη χρήση νευροτοξικού παράγοντα στη βρετανική επικράτεια που είχε στόχο έναν ρώσο πρώην διπλό πράκτορα και υποστηρίζει την απόφαση του Λονδίνου να απελάσει ρώσους διπλωμάτες, τόνισε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.
2) Ο Τραμπ έδιωξε τον Τίλερσον από τη θέση του ΥΠ.ΕΞ ενός προσώπου που ήταν γνωστό για τις καλές σχέσεις του με τη Ρωσία. Στη θέση του έβαλε ένα ‘γεράκι’, τον Πομπέο ο οποίος πάντα έχει σκληρή στάση απέναντι σε όσους δεν είναι Αμερικανοί.

Οι γνώστες του Αμερικανικού συστήματος εξουσίας γνωρίζουν πως ο Πρόεδρος είναι ο απόλυτος άρχοντας και οι Υπουργοί είναι απλοί υπάλληλοι. Εξαιρέσεις όπως ο Κίσινγκερ ή Πρόεδροι μαριονέτες συμφερόντων φυσικά και υπήρξαν, ωστόσο ο Τραμπ φαίνεται πως χαράσσει μόνος του την πολιτική.
Τι έχει κάνει λοιπόν ο Τραμπ κατά της Ρωσίας;
Tίποτα απολύτως.
Άλλαξε ένα πρόσωπο με ένα άλλο και είπε ότι συμφωνεί με τους Βρετανούς χωρίς ο ίδιος να κάνει κάτι.
Μήπως όλα αυτά λοιπόν είναι ένα προπέτασμα καπνού;
Άλλωστε το ότι ο Τραμπ επιθυμεί διακαώς συμφωνία με τον Πούτιν είναι γνωστό. Το Πεντάγωνο δεν την επιθυμεί…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares