Δευτέρα , 18 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ οι ΝΑΤΟικοί! Τι συμβαίνει στην Ιεράπολη/Μανμπίτζ; ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΥΡΔΟΙ και ΤΟΥΡΚΟΙ..

Ο Συνασπισμός Καταπολέμησης του ISIS διεξάγει σε Συρία και Ιράκ την επιχείρηση “INHERENT RESOLVE” (ελληνιστί: Έμφυτη Αποφασιστικότητα). Προεξάρχουσα δύναμη του Συνασπισμού είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Εκπρόσωπος Τύπου της επιχείρησης είναι ο Συνταγματάρχης Σων Ράιαν. Σε τακτά χρονικά διαστήματα παραχωρεί συνέντευξη Τύπου, ώστε να ενημερώνει για την πρόοδο των επιχειρήσεων. Η τελευταία που δόθηκε στις 19/6/2018 έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι ξεκαθαρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στην πόλη Μανμπίτζ, την οποίαν απελευθέρωσαν οι Κούρδοι της Συρίας και εποφθαλμιά η Τουρκία.

Επειδή πολλοί σπεύδουν να ξεγράψουν τους Κούρδους, εμείς δεν θα κάνουμε σχόλιο άλλο πλην του διαχρονικού: “Μηδένα προ του τέλους μακάριζε”…
Ακολουθούν οι απαντήσεις του σε ερωτήσεις σχετικές με το θέμα:
COL. RYAN:”Σίγουρα, είναι – είναι ακόμα στα πρώτα στάδια όμως – αυτό συνέβη μόλις χθες, όπως πιθανώς είδατε. Αλλά αυτό είναι χωρίς μεταξύ τους συντονισμό, δεν είναι κοινές περιπολίες.Μπορώ να σας πω ότι οι Τούρκοι στρατιώτες δεν θα πάνε στο Μανμπίτζ.
Το στρατιωτικό συμβούλιο του Μανμπίτζ ελέγχει ολόκληρη την περιοχή…”
2. COL. RYAN: “Ευχαριστώ για την ερώτηση. Και πάλι, ξέρετε, αυτή η συμφωνία ήταν – μόλις πρόσφατα συντονίστηκε και νομίζω ότι όλες οι λεπτομέρειες θα εξελιχθούν. Ωστόσο, ξέρετε, αυτό είναι σίγουρα, ξέρετε, μια συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Και δεν έχω δει τον τελευταίο λόγο σε αυτό, αλλά από ό, τι μας λένε από την πλευρά μας είναι ότι δεν θα εισέλθουν στο Μανμπίτζ ή σε οποιονδήποτε άλλο τομέα από τη συμφωνία της 4ης Ιουνίου.”
3. COL. RYAN: “Λοιπόν, νομίζω σε μια εποχή πολέμου, εκεί – δεν υπάρχει ποτέ εκατό τοις εκατό διαβεβαιώσεις για τίποτα. Αλλά μπορώ να σας πω, ξέρετε, πρόκειται – η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να εργαστούν στο πλαίσιο που συζητήθηκαν και ο στόχος είναι να διατηρήσουμε την Μανμπίτζ ειρηνική και σταθερή όπως είναι τώρα.”
4. COL. RYAN: “Λοιπόν υπάρχει μια διαφορά, είναι προφανές ότι οι Τούρκοι στρατιώτες θα είναι έξω από την Μανμπίτζ, έτσι – αυτή είναι η διαφορά. Λοιπόν, η ανακοίνωση έγινε επειδή υπάρχει μεγάλη πολιτική ευαισθησία, τότε νομίζω ότι θέλουμε να είμαστε διαφανείς και να ενημερώσουμε ότι αυτές είναι συνεχείς ενέργειες.”.
Toυ Κυριάκου Μανιάτη
Πηγή maurokouti

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares