Τετάρτη , 20 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Το Ηνωμένο Βασίλειο απαγορεύει τη… θεραπεία των ομοφυλοφίλων…

Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να απαγορεύσει τη λεγόμενη θεραπεία «μετατροπής της ομοφυλοφιλίας», ως μέρος μιας προσπάθειας για την αντιμετώπιση της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων.

Η απόφαση ελήφθη μετά από έρευνα των LGBT ανθρώπων, στην οποία διαπιστώθηκε ότι το 2% των 108.000 ερωτηθέντων είχαν υποβληθεί σε θεραπεία μετατροπής ενώ το 5% τους είχε προταθεί να υποβληθούν.

Η έρευνα έφερε στο φως τη διάκριση που αντιμετωπίζουν οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι, οι αμφιφυλόφιλοι και οι τρανσεξουαλ, με περισσότερα από τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων να αναφέρουν ότι αποφεύγουν να κρατιούνται από το χέρι δημόσια με τον σύντροφο τους, από φόβο ότι οι άνθρωποι θα αντιδράσουν αρνητικά.
Σε δήλωσή της, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι σοκαρίστηκε από «το πόσοι ερωτηθέντες είπαν ότι δεν μπορούν να είναι ανοιχτοί για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή αποφεύγουν να κρατήσουν τα χέρια με τον σύντροφό τους στον δρόμο για να μην προκληθούν αρνητικές αντιδράσεις.

Κανείς δεν πρέπει ποτέ να κρύβει ποιος πραγματικά είναι και ποιον αγαπάει. Το σχέδιο δράσης ΛΟΑΤ θα καθορίσει συγκεκριμένα βήματα για την επίτευξη πραγματικών αλλαγών σε ολόκληρη την κοινωνία, από την υγεία και την εκπαίδευση έως την αντιμετώπιση των διακρίσεων και την αντιμετώπιση των αδικιών που αντιμετωπίζουν οι ΛΟΑΤ».

Η ανακοίνωση της νέας πρωτοβουλίας, η οποία συμπίπτει με την εβδομάδα Pride Week στο Λονδίνο, θα εξετάσει «νομοθετικές και μη νομοθετικές επιλογές για την απαγόρευση της προώθησης, προσφοράς ή διεξαγωγής θεραπείας μετατροπής»

Οι «θεραπείες» για «ομοφυλοφιλικές» μετατροπές βασίζονται στην προϋπόθεση ότι η ύπαρξη ομοφυλοφίλων, λεσβιών, αμφιφυλόφιλων ή τρανσέξουαλ είναι μια ψυχική ασθένεια που μπορεί να «θεραπευτεί», κάτι που βρίσκει αντίθετα τα μέλη των βρετανικών επαγγελματικών φορέων παροχής συμβουλών και ψυχοθεραπείας.

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποκήρυξε την ομοφυλοφιλία ως ψυχική κατάσταση το 1992…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares